ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Λιβανός: Κίνημα υπέρ της ζωής ο εμβολιασμός


 Κίνημα υπέρ της ζωής, χαρακτήρισε ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός το εμβολιαστικό κίνημα, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ,  επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα αποτελεί το μεγάλο εθνικό πατριωτικό στοίχημα , για όλους τους Έλληνες. Κάλεσε δε, το σύνολο των πολιτικιών αρχηγών να πράξουν αυτό που έπραξε ο πρωθυπουργός και με τον λόγο τους να πείσουν να εμβολιασθούν όσους δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλια 

«Το μεγάλο εθνικό στοίχημα , το μεγάλο πατριωτικό στοίχημα είναι ο εμβολιασμός και εδώ θα πρέπει ο κ. Τσίπρας, να κινηθεί όπως όταν έκανε τη στροφή υπέρ της Ευρώπης μετά το δημοψήφισμα του 2015. Έτσι και τώρα θα πρέπει να δείξε ότι εννοεί αυτή τη θέση του υπέρ του εμβολιασμού , ότι εννοεί ότι είμαστε όλοι μια γροθιά, μαζί ενωμένοι σ΄ αυτήν την εθνική και πατριωτική προσπάθεια, να αποπέμψει όλες αυτές τις περιπτώσεις που έχει μες το κόμμα του, που κάνουν διπλό και τριπλό παιγνίδι με το θέμα του εμβολιασμού. Πρέπει  να βγουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με όση δύναμη πειθούς έχουν στα χέρια τους και στον πολιτικό τους λόγο, να πείσουν ότι το κίνημα υπέρ του εμβολιασμού είναι το κίνημα υπέρ της ζωής είναι το κίνημα υπέρ της ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι το κίνημα υπέρ του να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να εκμεταλλευτούμε όλους αυτούς τους πόρους της ΕΕ».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είπε ότι ήταν σαφής και έδωσε έναν οδικό χάρτη για να ανακτήσουμε την ελευθερία. «Στήριξε την  άποψη ότι όλοι μαζί, με πειθώ, πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας που ακόμη είναι έρμαια άλλων σκέψεων, για να τους φέρουμε στο δρόμο της πατριωτικής προσπάθειας “Ελευθερία για όλους”»

 Χωρίς σωστή διαχείριση υδάτων δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονη γεωργία

 Αναφερόμενος στους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για άρδευση ο κ. Λιβανός είπε ότι περισσότερα από 1 δις ευρώ, μέσω ΣΔΙΤ, θα κατευθυνθούν σε έργα άρδευσης και σε μικρά φράγματα, γιατί, όπως σημείωσε «το νερό αποτελεί το αίμα για την παραγωγή. Χωρίς νερό χωρίς σωστή διαχείριση των υδάτων, δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονη γεωργία». Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, το γεγονός ότι υπάρχει αξιόπιστη κυβέρνηση ευνοεί τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτών. «Συνολικά στα έργα άρδευσης έχουμε να δούμε τέτοιες παρεμβάσεις από τη δεκαετία του ’60 και του ‘70», είπε. 

Για την ΚΑΠ των 19,3 δις που θα απορροφηθεί στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει διαβούλευση με τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχουν γίνει πολύωρες συνδιασκέψεις στη Λάρισα και στα Χανιά «Μιλάμε με τους αγρότες για να συνδιαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον και τους καθιστούμε συμμέτοχους σε αυτήν την προσπάθεια. Τους βάζουμε να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας μας γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα τα προβλήματά τους», τόνισε.

Ερωτηθείς για την ενίσχυση του συνεταιρισμού είπε ότι «ένας βασικός πυλώνας της πολιτικής μας είναι ο συνεργατισμός». Υπενθύμισε ότι με τη στήριξη του ΥΠΑΑΤ συνεστήθη η ΕΘΕΑΣ και πρόσθεσε ότι επιδίωξή του είναι  «να πείσουμε τους αγρότες να ενωθούν για να έχουν οικονομίες κλίμακος και να γίνουν πιο δυνατοί. Περάσαμε κι έναν νόμο που επιτρέπουμε τη συμμετοχή και επένδυση ιδιώτη στους νέους βιώσιμους Συνεταιρισμούς. Προσπαθούμε να παντρέψουμε – όπως και με τα ΣΔΙΤ- τον ιδιωτικό με τον αγροτικό τομέα».

Με αφορμή ερώτηση ακροατή αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τις σταβλικές εγκαταστάσεις το οποίο είναι σε δημόσια διαβούλευση και μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, υπό συγκεκριμένες, βέβαια, προϋποθέσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια