ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

(φωτο-βίντεο)Καινούργιο- Ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ανοιχτή σύσκεψη στο Καινούργιο για τα προβλήματα των δομών υγείας της περιοχής ,που διοργάνωσαν ο Αγροτικός Συλλόγος Καινουργίου ,ο ΤΟΕΒ Καινουργίου και ο Συλλόγος Απανταχού Προσηλιωτών ,με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η ανάγκη λειτουργίας σε 24ωρη βάση του αγροτικού ιατρείου Καινουργίου με καθημερινή παρουσία γιατρού και κατάλληλου προσωπικού, ώστε να μην αναγκάζονται οι δημότες να απευθύνονται στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Δείτε απόσπασμα και κάντε εγγραφή στο κανάλι 

kainourgiopress tv

Αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής υγείας Καινουργίου με την συμμετοχή  κατοίκων και εκπροσώπων φορέων, ώστε να καταγραφούν οι προτάσεις και τα προβλήματα και στη συνέχεια να διαβιβαστούν στους αρμόδιους φορείς.

Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές ανέφεραν ότι :

Ενα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊου  η κατάσταση συνεχίζει να είναι στο κόκκινο και από σήμερα στο Βαθύ κόκκινο . 

Ενας χρόνος χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο προστασίας εκτός της περιβόητης ατομικής ευθύνης και των συνεχών lockdown.

Ούτε λόγος για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων ,των κέντρων υγείας, των αγροτικών ιατρείων ,όπως στο χωριό μας που αντί για ιατρείο είναι «συνταγογραφείο».

Η σωστή λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει αποφασιστική συμβολή στην καλή Λειτουργία των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων μονάδων υγείας.

 Ο ερχομός της πανδημίας φανέρωσε όλα τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας. Ευθύνη για αυτό έχουν όλες οι κυβερνήσεις που τσάκισαν τον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία.

α) Να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση το αγροτικό ιατρείο του χωριού μας  με το απαραίτητο προσωπικό για μία ουσιαστική και ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας π.χ. παιδίατρο ,γυναικολόγο, οδοντίατρο .

β) Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού Λοιπού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ,ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στο νοσοκομείο και στις άλλες δομές υγείας το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας .

γ) Το υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας να είναι επαρκές και να διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα για την προστασία του και την προστασία των ασθενών.

δ)  Να καταργηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα

ε) Επίταξη από το κράτος των ιδιωτικών δομών υγείας μαζί με τους γιατρούς, και το υπόλοιπο προσωπικό και ένταξη τους στο Γενικό σχεδιασμό του δημόσιου τομέα .

                            Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ"


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια