Πάει Αμφιλοχία η παράσταση «Ελλάς, Ηρώων Χώρα…»

 Τη θεατρική παράσταση «Ελλάς, Ηρώων Χώρα…», βασισμένη στα πάντα επίκαιρα μονόπρακτα του χρονικογράφου Γεωργίου Σουρή, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι το επιθυμούν την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 στις 21:30, στο αρχαίο κάστρο της Λιμναίας στην Αμφιλοχία.

Οπολυγραφότατος Γεώργιος Σουρής, πέντε φορές προταθείς για Νόμπελ λογοτεχνίας, έχει χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης». Μέσα στα έργα του, με τρόπο σατιρικό και χιουμοριστικό αλλά ποτέ υβριστικό, καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής του, παραμένοντας διαχρονικός ακόμη και σήμερα, περισσότερο από έναν αιώνα μετά από τον θάνατό του.

Η εμπνευσμένη από το συγγραφικό έργο του παράσταση «ΕΛΛΑΣ, ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ…», αντλεί τον τίτλο της από στίχο του πασίγνωστου ποιήματός του «Ποιος είδε κράτος λιγοστό»:

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ’ όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κατανοώντας την ανάγκη τόσο του κοινού όσο και των καλλιτεχνών για επικοινωνία, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας έχει επιλέξει η είσοδος στην παράσταση να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Επισήμανση:

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον Covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.