ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Καραμητσόπουλος :Χρέος τιμής ένα νέο μνημείο αντάξιο του μεγαλείου της θυσίας των 120


Θλίψη και αγανάκτηση αισθάνεται όποιος βρεθεί στον χώρο του μνημείου της ηρωικής θυσίας των 120 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 14η Απρίλη του 1944.

Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο για την κατάσταση του μνημείου που είναι βεβαίως έρμαιο σε βανδαλισμούς κάθε λογής ανεγκέφαλων αλλά και για το ίδιο το μνημείο, καθώς είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι είναι πολύ κατώτερο της σπουδαιότητας του γεγονότος και του μεγαλείου της θυσίας των πατριωτών. 

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το ότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα γεγονότα και το πρωτοφανές ότι δεν αναγράφονται τα ονόματα των ηρώων που εκτελέστηκαν.

Δυστυχώς αν και έχουν περάσει 77 χρόνια από τότε δεν σταθήκαμε ως κοινωνία ικανοί να δημιουργήσουμε έναν χώρο μνήμης αντάξιο του ιστορικού γεγονότος  που έχει εντυπωθεί στη συλλογική μνήμη.

Παρότι υπήρξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σχετικές πρωτοβουλίες άξιων συμπολιτών μας που προχώρησαν και σε συλλογή υπογραφών τίποτα δεν κατόρθωσε να μας ταρακουνήσει. 

Είναι κάτι που δεν μας τιμά ως πολίτες ενός μεγάλου Δήμου 100.000 κατοίκων και ακόμη περισσότερο δεν τιμά όσους εκπροσωπούμε ή εκπροσωπήσαμε κατά το παρελθόν τους συμπολίτες μας στον Δήμο Αγρινίου τις δεκαετίες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα.

Πιστεύουμε ότι έφτασε η στιγμή να σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων που υπερβαίνει τις όποιες πολιτικές διαφορές μας και να κάνουμε το χρέος μας. 

Ο Δήμος Αγρινίου οφείλει άμεσα να τιμήσει τη θυσία των 120 αγνών πατριωτών, την Μεγάλη Παρασκευή του 1944, με ένα μνημείο αντάξιο της σπουδαιότητας του γεγονότος, με ένα μνημείο αντάξιο της προσφοράς τους στην πατρίδα στο οποίο βεβαίως να γίνεται αναφορά στα γεγονότα αλλά να υπάρχουν και όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων που έχουν καταγραφεί.

Ένα τόσο σπουδαίο γεγονός αξίζει και ένα σπουδαίο μνημείο που θα κράτα ζωντανή την ιστορία μας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις νεώτερες γενιές.

Ως «Συμμαχία Πολιτών» αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτή και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγρινίου το θέμα να έρθει για συζήτηση σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια