ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Αγρινίου

 Με την παρούσα επιστολή επικοινωνούμε μαζί σας, ορμώμενοι από την ανταπόκριση που κάθε φορά με προθυμία δείχνετε στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας, ώστε η καλή σας διάθεση να βρει ανταπόκριση στη διακονίας μας, η οποία γίνεται προς δόξα Θεού.

Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τις οικογένειές των μαθητών, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Δυστυχώς η χρονιά αυτή είναι ακόμα πιο δύσκολη, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε σαν ανθρωπότητα αλλά και σαν πατρίδα. Η υγειονομική και οικονομική κρίση της πανδημίας δημιούργησε πολλούς ανέργους οικογενειάρχες και οικογένειες με έντονα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα.

Ως Χριστιανοί καλούμαστε να δώσουμε τη μαρτυρία και ομολογία μας, να καλλιεργήσουμε την αρετή της ευσπλαχνίας, «που είναι τόσο πολύ ανώτερη από τις άλλες τέχνες, δεν χρειάζεται ούτε κόπο, ούτε χρόνο, για να την κατορθώσει κανείς, αρκεί να θελήσει, και το παν κατορθώθηκε» όπως αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να βοηθήσουμε τους εμπεριστάτους αδερφούς μας.

Έλληνας δημοσιογράφος, που βρέθηκε στην Αμερική, διηγήθηκε το εξής περιστατικό: Στο υπόγειο του μετρό της Νέας Υόρκης, καθόταν μια κοπέλα σε άθλια κατάσταση, ζητώντας ελεημοσύνη. Ο δημοσιογράφος της πλησίασε. Την κοίταξε με συμπόνια και έδωσε τον οβολό του. «Σ' ευχαριστώ που γύρισες να με κοιτάξεις», του είπε. Προσέξτε: Δεν είπε: «σε ευχαριστώ που μου έδωσες κάτι», αλλά «που γύρισες να με κοιτάξεις». Αυτό το ενδιαφέρον να δείξουμε κι εμείς αδερφοί μου! Την συμπόνια μας θα μετρήσει ο Θεός! Έστω ένα μολύβι και ένα τετράδιο θα πιάσει τόπο!

Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια μας στη συγκέντρωση σχολικών ειδών, όπως τσάντες και κασετίνες, τετράδια, είδη γραφής, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, τα οποία συγκεντρώνονται στο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου και θα διανεμηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

                                                          Καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά

                                                                   Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια