ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Νίκη-«άθλος» επί της Ουγγαρίας και πρόκριση στον τελικό για την εθνική polo


Tιτάνια νίκη επί της «δύσκολης» Ουγγαρίας πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, πετυχαίνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Έπειτα από αυτόν το θρίαμβο στα ημιτελικά, η ομάδα μας διεκδικεί πλέον το χρυσό ή το ασημένιο μετάλλιο.

Με μια μυθική εμφάνιση η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου «βούλιαξε» την υπερδύναμη Ουγγαρία με σκορ 9-6 και προκρίθηκε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών.

Τα παιδιά του πόλο έδωσαν τεράστια χαρά στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, καθώς πρώτη φορά μια ελληνική ομάδα σε όλα τα σπορ παίρνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

Ο αντίπαλος της Εθνικής μας θα βγει από τον έτερο ημιτελικό μεταξύ Σερβίας και Ισπανίας, που θα διεξαχθεί στις 13:50 σήμερα.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (8/8, 10:30).

Όλη η ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στην πισίνα. Δεν υστέρησε κανείς.

Και γι’ αυτό σε κανένα σημείο του αγώνα δε μείναμε πίσω στο σκορ.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 4 γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, 2 γκολ πέτυχε ο Γκιουβέτσης, ενώ από 1 τέρμα είχαν οι Σκουμπάκης, Φουντούλης και Βλαχόπουλος.

Η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα κατέκτησε επιτέλους αυτό ακριβώς που άξιζε. Η ομάδα που κάθε φορά είναι συνεπής στο ραντεβού της, που έχει βρεθεί συνολικά 16 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις έκανε δικό της και ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Άμυνα για σεμινάριο και σήμερα, η οποία κράτησε μόλις στα 6 γκολ την Ουγγαρία, την ομάδα που μέχρι τώρα στο τουρνουά είχε 11, 15 και 23 γκολ σχεδόν σε όλα τα ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της εθνικής πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο των γυναικών στην Αθήνα το 2004.

Ελλάδα – Ουγγαρία 9-6: (2-1, 1-1, 2-2, 3-2)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

Ουγγαρία (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι, Βάργκα 1, Μέτσεϊ, Χάραι

πηγή :in.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια