ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

40 ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγρινίου πήραν αναρρωτική άδεια

Ξεπερνούν τους 150 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που από σήμερα τίθενται σε αναστολή, στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό μιας και οι ανεμβολίαστοι γιατροί είναι ελάχιστοι.

Την ίδια στιγμή περί τους 40 έχουν κάνει χρήση αναρρωτικής άδειας γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αναφορικά με το χρονική στιγμή που δόθηκαν.

Πάντως οι υγειονομικοί που θα τεθούν σε αναστολή προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο νόμο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα υπολογίζεται πως περί τους 10.000 υγειονομικούς εκτιμάται ότι παραμένουν ακόμη απροστάτευτοι εν μέσω του τελευταίου πανδημικού κύματος, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και να αποτελούν ζωτικό κομμάτι του νοσηλευτικού προσωπικού. Και όπως ορίζει πλέον ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα τεθούν εκτός της εργασίας τους τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκείνη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Ποιες κατηγορίες έχουν διορία έως 15/9 για την πρώτη δόση

Σύμφωνα, ωστόσο, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Παρασκευή 27 Αυγούστου, συγκεκριμένες κατηγορίες υγειονομικών έχουν διορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να λάβουν την πρώτη ή μοναδική δόση του εμβολίου.

Πρόκειται για εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ, σε μονάδες ψυχικής υγείας, σε οργανισμούς και φορείς απεξάρτησης, σε συμβουλευτικούς σταθμούς και θεραπευτικά κέντρα και σε κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Παράλληλα τονίζεται πως για την υποβολή αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους από το προσωπικό των ανωτέρω φορέων η προθεσμία των τριών εργάσιμων ημερών ξεκίνησε στις 27.8.2021.

ρεπορταζ aerasnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια