ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Καραμητσόπουλος: Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά σε ασφαλές περιβάλλον

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί όπως πάντα ένα καινούργιο ξεκίνημα με όνειρα και ελπίδες για όλους μας ιδιαιτέρως μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά με τα σχολεία κλειστά για πολύ μεγάλο διάστημα.

Και η φετινή σχολική χρονιά όμως ξεκινά κάτω από μη κανονικές συνθήκες λόγω της πανδημίας που είναι ακόμη εδώ.

Είναι μια κατάσταση που απαιτεί από όλους μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους μας, τους συναδέλφους μας, την οικογένεια μας.

Ο εμβολιασμός όλων μας, των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των γονέων καθώς και των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου, ως μια συνειδητή επιλογή προσφοράς στον εαυτό μας και την κοινωνία, είναι το σημαντικότερο όπλο που έχουμε για την εξάλειψη της πανδημίας.

Βεβαίως πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχουν και οι ευθύνες του κράτους το οποίο δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

-Παρότι είχε άπλετο χρόνο δεν φρόντισε να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα σε 15 και έτσι τα τμήματα στις αστικές περιοχές όπως είναι το Αγρίνιο έχουν 25 και πλέον μαθητές με ότι αυτό συνεπάγεται.

-Επίσης δεν εξασφάλισε την αξιοπιστία στον διαγνωστικό έλεγχο των μαθητών (οι οποίοι κάνουν self test). Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος αυτός για τους μαθητές θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν από τις υπηρεσίες του κράτους.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά σε ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί παρά τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο, εξακολουθεί, χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, να παραμένει σημείο αναφοράς για την Ελληνική κοινωνία αφού δίνει σε όλους τους μαθητές χωρίς καμιά διάκριση τη δυνατότητα της γνώσης και της κοινωνικοποίησης.

Είναι χρέος όλων μας να το διαφυλάξουμε και να το προστατέψουμε από κάθε απόπειρα υποβάθμισης του ρόλου του, συρρίκνωσης ή ιδιωτικοποίησης.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Και το σημαντικότερο. Να έχουμε όλοι μας υγεία σωματική και ψυχική. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια