ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»: Ψήφισμα για τον Μίκη Θεοδωράκη- Ονοματοδοσία οδού και εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του.

Με αφορμή τον θανάτου του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, αντιστασιακού και αγωνιστή της Δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά προτείνει με επιστολή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στην προσεχή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα αναφέρεται στην προσωπικότητα και στο έργο του. Προτείνει, επίσης, να δοθεί σε οδό της πόλης το όνομά του και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου να προγραμματίσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του μέγιστου Έλληνα μουσικού δημιουργού.

Αναλυτικά στην επιστολή της η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει τα εξής:

 Κύριε Πρόεδρε,

Ο τελευταίος των μεγάλων που μας άφησε, ο Μίκης Θεοδωράκης, ίσως ήταν και ο μεγαλύτερος όλων. Έφυγε πάνω στην 200ή επέτειο από τον ξεσηκωμό της Ελλάδας. Δεν ήταν μόνο ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του 20ού αιώνα αλλά και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που ανέδειξε η Ελλάδα διαχρονικά. Όλος ο κόσμος τον αναγνώρισε και τον κατέστησε πρότυπο δημιουργίας αλλά και αγώνα. Οι συνεργασίες του και η παγκόσμια επιρροή της μουσικής του υπήρξε κάτι το μοναδικό.

Πιο πολύ όμως αγαπήθηκε από τον απλό λαό, τους Έλληνες που έζησαν τόσα και τόσα χρόνια με μουσική υπόκρουση τα τραγούδια του. Όπως γράφτηκε πολύ σωστά, «θα ζει πάντα στη μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ΄60, στη φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα. Μα πάνω από όλα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του».

Ως ένδειξη τιμής και σεβασμού, η παράταξή μας θεωρεί χρέος  όλων μας ,το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα, εκτιμώντας τη μεγάλη του προσφορά στο πολιτισμό και στη χώρα μας.

Στο ψήφισμα προτείνουμε να αποφασίσουμε να δωθεί σε οδό της πόλης το όνομα του και το Πνευματικό Κέντρο να σχεδιάσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του.


Με εκτίμηση

Χριστίνα  Σταρακά

Επικεφαλής της παράταξης 

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια