ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Χωρίς τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες στα οδοντιατρεία ,με rapid οι ανεμβολίαστοι

 

Με αφορμή την σύγχυση που προκλήθηκε από την ΚΥΑ που αφορά την λειτουργία των οδοντιατρείων και μετά τις τελευταίες οδηγίες της Ε.Ο.Ο., το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου διευκρινίζει τα εξής:

1) Οι εμβολιασμένοι ασθενείς και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης από τον covid-19 προσέρχονται κανονικά στα οδοντιατρεία.

2) Οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται με rapid test 48 ωρών (εκτός αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό ή όταν κατά την διάρκεια της εργασίας δεν παράγεται αερόλυμα).

3) Τα παιδιά σχολικής ηλικίας με το test που ήδη έχουν για να παρακολουθούν το πρόγραμμα του σχολείου τους.

Τα οδοντιατρεία λειτουργούν, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και κανένα περιστατικό διασποράς δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα από την λειτουργία των οδοντιατρείων. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση προς τους ασθενείς είναι πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο να επικοινωνούν μαζί του και ανάλογα με το είδος της θεραπείας ο θεράπων οδοντίατρος θα συστήσει την διενέργεια rapid test ή όχι.

Όσον αφορά την ακατανόητη ΚΥΑ που ζητούσε rapid test από εμβολιασμένους ασθενείς το μόνο που προκάλεσε ήταν σύγχυση στους ασθενείς, οργή στους οδοντιάτρους και υπονόμευση της αξιοπιστίας του εμβολιασμού. Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία αστοχία του Υπουργείου Υγείας και η νέα ΚΥΑ που αναμένουμε να εξορθολογήσει τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια