ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αμφιλοχία

 Διανύοντας το 2021, το έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οι εορτασμοί όλων των Εθνικών Επετείων λαμβάνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναγκαστικών περιορισμών, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τηρώντας όμως πάντα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ., από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών του Δήμου Αμφιλοχίας (Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων), Δημοτικών Κτιρίων, Δημοσίων Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

Ώρα 10:00 Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές στα μνημεία των Ηρώων.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ώρα 07:00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Στην Αμφιλοχία:

Ώρα 08:45: Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία, από την Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας, παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων και εκπροσώπων του Δήμου.

Ώρα 09:15: Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.

Ώρα 09:30: Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Ώρα 09:45: Τέλεση Δοξολογίας (σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμφιλοχίας).

Ώρα 10:20: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας κ. Βάνα Ιωάννη.

Ώρα 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων.

Σιγή ενός λεπτού.

Λήξη Τελετής.

Έναρξη μαθητικής παρέλασης.

Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία, στεφάνια θα καταθέσουν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωποι της Εθνικής αντίστασης.

Παρακαλούμε τους κ. κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητή Τροχαίας, Διοικητή Λιμενικού Τμήματος και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες.

Κατά την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων θα εφαρμοστούν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Παρακαλούνται οι παραβρισκόμενοι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να κάνουν χρήση μάσκας προστασίας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Σοφία Ανδρίκουλα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια