ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ Αιτ/νιας στις πληγείσες περιοχής (φωτο-βίντεο)

 

Την εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων διαχρονικά, κατήγγειλαν οι κάτοικοι των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Πάνος Σταθελάκης, Γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο Αλέξανδρος Παγώνης, επίσης μέλος του ΓΠ και η Αναστασία Αγγελοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί από την κοινότητα Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου η περιοχή πλημμύρισε, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε πάνω από 30 οικογένειες, που είδαν να καταστρέφονται σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες.

Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι του χωριού, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, καθώς το πρόβλημα χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του '40 και επανέρχεται συχνά, όπως είχε γίνει και το 2017, όταν και είχαν πλημμυρίσει ξανά.

Επίσης, ανέδειξαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την «αιτία του κακού» που είναι τα διάφορα ρέματα που δεν καθορίζονται, αλλά και οι κακοτεχνίες. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πλήρη απουσία των αρχών, αφού δεν έχουν καμία βοήθεια από το δήμο, που δεν έχει στείλει ούτε ένα μηχάνημα για την απάντηση των υδάτων, με αποτέλεσμα μόνοι τους να προσπαθούν να καθαρίσουν, αλλά ούτε από την περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, δεν παίρνουν και αποζημιώσεις όσοι έχουν δεύτερη κατοικία.

«Θέλουμε να μη ζούμε με το άγχος και την αγωνία κάθε φορά που βρέχει αν μπορούμε να μείνουμε στα σπίτια μας», λένε χαρακτηριστικά.Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια