ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο-Τι αποφασίσθηκε στην σημερινή συγκέντρωση με τους πλημμυροπαθείς (φωτο-βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Καινούργιο η συγκέντρωση-συζήτηση με τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες την οποία διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιτ/νιας.


Έγινε αναφορά στις ζημιές ,όχι μόνο από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και σε αυτές που καταγράφηκαν το 2017, καθώς και στα όσα δεν έγιναν(παρά τις υποσχέσεις) με αποτέλεσμα η ιστορία να επαναλαμβάνεται,με άλλη περιφερειακή αρχή και με την ίδια δημοτική αρχή.

Τα αντιπλημμυρικά έργα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει και οι πολίτες να μη ζουν με το φόβο της καταστροφής κάθε φορά που υπάρχει κακοκαιρία,ενώ δεν είναι δυνατό να μην δικαιούνται αποζημιώσεις(οι ιδιοκτήτες) όσες κατοικίες υπέστησαν ζημιές αλλά δεν είναι κύριες.

Αποφασίστηκε ο Α.Σ Καινούργιου και η Ο.Α.Σ Αιτ/νιας να συμμετέχουν στις 6 Νοεμβρίου στην συγκέντρωση πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών στο Σύνταγμα ,στην Αθήνα,ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Τονίστηκε, με τη μορφή αιτήματος και μαζικών διεκδικήσεων, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι καταγραφές στις περιουσίες και στις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές,να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% για όλες τις ζημιές χωρίς προϋποθέσεις και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την δημιουργία ασφαλών αντιπλημμυρικών έργων

Η εκπαιδευτικός του 2ου δημοτικού σχολείου Θεστιέων ,Μαρίνα Λαμπαδά, που στη συνέχεια πήρε το λόγο αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι σχολικές υποδομές ,όπως στο 1ο δημοτικό σχολείο Καινουργίου μπαίνουν νερά σε αίθουσα του σχολείου και τόνισε ότι πρέπει να διεκδικήσουν όλοι μαζί για την βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των μαθητών.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Α.Σ Καινουργίου Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι θα συσταθεί επιτροπή (μετά τη λήξη της συγκέντρωσης)η οποία την Δευτέρα θα παραστεί στο περιφερειακό συμβούλιο, που όπως έγινε γνωστό θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο.

Ακούστε απόσπασμα από την σημερινή συγκέντρωση

Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια