ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.:Μέτρα στήριξης στο εμπόριο τώρα!

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) απευθύνει κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους της περιοχής να υψώσουμε φωνή διεκδίκησης μέτρων προστασίας του εισοδήματος και της ζωής μας.

Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα ουσιαστικό μετρό για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που στενάζουν από τα χρέη και την ακρίβεια. Στα 3,4 δις ευρώ κοστολογημένων μέτρων που ανακοινώθηκαν δεν υπάρχει ούτε λέξη για την  ανακούφιση μας από τα συσσωρευμένα χρέη. Οι ρυθμίσεις επί των ρυθμίσεων παρατείνουν την ομηρία μας, μεταθέτουν τα προβλήματα μας στο αβέβαιο μέλλον, για την πλειοψηφία των συναδέλφων αυξάνουν το βάρος της αλυσίδας των χρεών. Ο πτωχευτικός κώδικας και οι πλειστηριασμοί ξεκινούν από μας. Το μαγαζί, το σπίτι, κόποι μιας ζωής χαρίζονται για την κερδοσκοπία των funds και των τραπεζών. 

Η ανακοίνωση των μέτρων για τις αυξήσεις στο ρεύμα είναι ασπιρίνη ενώ σημαντικός αριθμός αυτοαπασχολούμενων εμπόρων καλείται να πληρώσει τις αυξήσεις στο ακέραιο. Την ίδια ώρα η ακρίβεια χτύπα τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε λαϊκής οικογένειας. Οι αυξήσεις στα εμπορεύματα και στις πρώτες ύλες απαιτούν μεγαλύτερες προκαταβολές.

Το τέλος επιτηδεύματος που θεσπίστηκε σαν έκτακτο μέτρο έχει μετατραπεί σε κεφαλικό φόρο χωρίς καμία προοπτική να απαλλαγούμε από αυτό.

Αποτελεί κοροϊδία την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει σειρά μέτρων στήριξης επενδύσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να μην βρίσκει δημοσιονομικό χώρο για την επαναφορά του αφορολογήτου μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης που απονέμει συντάξεις φιλοδωρήματα στη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Δεν βρίσκεται ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις προσωπικού και υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας, για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών, για έργα αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι

Στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων της Ηπείρου, της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, δίπλα στον αυτοαπασχολούμενο έμπορο αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Αυτούς αφορά η νέα μείωση της φορολογίας, τα νέα προνόμια για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Για όλους εμάς τα χρέη που μεγάλωσαν χρόνο με το χρόνο από τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις είναι εδώ, δεσμεύοντας ακόμα και τμήμα του μελλοντικού εισοδήματος μας για δεκαετίες.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης δοκιμάστηκε και οδηγεί σε αδιέξοδο. Χωρίς αναβολή τώρα πρέπει να ακουστεί η δική μας φωνή. Γινόμαστε μέλη στους Συλλόγους, παίρνουνε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες του επόμενου διαστήματος για να έχουμε Συλλόγους ζωντανούς και διεκδικητικούς. 

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Διαγραφή του 30% του υπολοίπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενος έβαλαν λουκέτο.

Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Ρύθμιση των χρεών για κατανάλωση ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα πράσινα χαράτσια.

Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.

Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του Τέλους Επιτηδεύματος και μείωση των έμμεσων φόρων.

Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων χωρίς όρους σε προγράμματα στήριξης.

Η «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» να μην επιστραφεί για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12 χιλιάδων ευρώ.

Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων από 0-3 άτομα προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρηση τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Δημιουργία δωρεάν κρατικών υποδομών δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών δίπλα σε κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ώστε να στηριχθεί η αυτοαπασχολούμενη.

ΤΟ Δ.Σ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια