ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους – Κανένας περιορισμός στην διασκέδαση

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται στο εξής οι πολίτες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι και στην εστίαση και στην διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στους εσωτερικούς χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Αφού τόνισε ότι «ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο, αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», είπε ότι τα νέα μέτρα «θα ισχύουν για 15 μέρες». «Θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν», πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε δε ότι «οι “κόκκινες” περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα», καθώς «θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».

«Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις», διευκρίνισε.

Ελευθερία για τους εμβολιασμένους

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας ότι επιπλέον ελευθερίες δίνονται στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Εξηγώντας, σημείωσε ότι ουσιαστικά έχουν την δυνατότητα όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. «Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι», επισήμανε.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί.

Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.    

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», τόνισε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν στην κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας», κατέληξε.


πηγή:kathimerini.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια