ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αποφάσεις συνεδρίασης Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν.Αιτωλοακαρνανίας

 

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike συνταξιούχοι χ.τρικούπη
φωτο αρχείου

Συνεδρίασε την Τρίτη 09-11-2021 στο Αγρίνιο , στο Εργατικό Κέντρο , με διευρυμένη σύνθεση , το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Αιτωλ/νίας . Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής , οι Διοικούσες επιτροπές των Παραρτημάτων από την Αμφιλοχία , το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο , καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α , συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Σωματείου , συνάδελφος Γιώργος Δημητρουλής , αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου που, παρά το γεγονός ότι έγιναν σε συνθήκες πανδημίας , ψήφισαν εκατόν δυο συνάδελφοι παραπάνω από τι προηγούμενες . Στα δύο χρόνια πανδημίας που πέρασαν μείναμε όρθιοι ενημερώνοντας τους συνταξιούχους και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος. Το Σωματείο θα συνεχίσει στον αγωνιστικό δρόμο διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις , 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ, δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει το συνταξιουχικό κίνημα , για να αντιμετωπίσει τους ταξικούς του αντιπάλους. Σταθερά ξηλώνουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του. Ήδη ψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής . Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη , προχωρώντας σε αγωνιστικό πρόγραμμα περιφερειακών συσκέψεων και συγκεντρώσεων κατά νομό.

Μετά τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου αλλά και των προσκεκλημένων, το Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:

• Να συμμετέχει στη μέρα δράσης των φορέων του νομού για την υγεία το Σάββατο 13 Νοέμβρη ώρα 11:00 π.μ. στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου.

• Να πάρει μέρος στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο , που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021 ώρα 7:00 μ.μ. στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

• Να συνδιοργανώσει με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά Σωματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Νομού και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μας περιφερειακή σύσκεψη ενημέρωσης στο Αγρίνιο , στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη .

• Συμμετέχοντας στο Πανελλαδικό πρόγραμμα συγκεντρώσεων κατά νομό, να οργανώσουμε από κοινού με τα άλλα συνταξιουχικά Σωματεία , συγκέντρωση διαμαρτυρίας – διεκδίκησης στο Αγρίνιο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη με κύριο αίτημα την καταβολή της 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα.

• Κλιμακώνοντας τις δράσεις μας για την υγεία , να πάρουμε μέρος στη διαμαρτυρία που οργανώνεται από τους φορείς της περιοχής στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα στα μέσα Δεκέμβρη.

Το σωματείο καλεί τα μέλη του και τους συνταξιούχους της Αιτωλ/νίας να στηρίξουν το παραπάνω αγωνιστικό πρόγραμμα. Να παλέψουν ενωτικά διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις, δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας και ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια