ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Εν'αναμονή του Φ.Ε.Κ για το ωράριο ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου ,κάλεσμα για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από τον Σ.Κωστίκογλου

Εν'αναμονή του νέου Φ.Ε.Κ που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες και αφορά το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων το οποίο θα ισχύει από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτη Κωστίκογλου, ο οποίος μίλησε στον ΑέραFm 99,50 στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη ,μέχρι στιγμής και μετά από επικοινωνία  με το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει διευκρινιστεί αν οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας θα αφορούν και μικρές επαρχιακές πόλεις.

Όπως διευκρίνισε η αλλαγή έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων όπου στις περιοχές που θα εφαρμοστεί, θα γίνεται στις 10:00 π.μ.

Επίσης κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης ενόψει Black Friday αλλά και κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Όπως τόνισε οι έμποροι της πόλης τηρούν τα μέτρα ,υπάρχει άριστη συνεργασία με τους καταναλωτές και οι αγορές τους γίνονται με ασφάλεια.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα εκδοθεί δελτίου τύπου από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου,

Υπενθυμίζουμε ότι,προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα. 

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές. Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν δια ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. 

Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.

πηγή:aerasnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια