ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ε.Σ.Α για νέα μέτρα :Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αδικεί και τιμωρεί το λιανικό εμπόριο

 Ποια καταστήματα δεν κλείνουν από Τετάρτη | Νέα από το Αγρίνιο και ...

Στις τελευταίες ανακοινώσεις των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test. 

Η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Στο διάστημα των είκοσι και πλέον μηνών που διαρκεί μέχρι και σήμερα η πανδημία οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανικό εμπόριο ασφαλή προορισμό γεγονός που έχει αναγνωριστεί από όλους.

Προκαλεί επίσης οργή και αγανάκτηση στους συναδέλφους για ακόμη μια φορά ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων, δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσής τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις .


                                                                                                                      ΤΟ Δ.Σ. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια