ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Ενημέρωση και διευκρινήσεις από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για τις αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Με την σημερινή μου επιστολή θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους εσάς και να σας ενημερώσω για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς που ισχύει από την Δευτέρα 22 /11/2021 κι αυτό για  την αποφυγή παρερμηνειών για το ποιος αποφασίζει για τις αλλαγές στο ωράριο.
Κυρίως το κάνω αυτό  για όσους  ρωτούν και απορούν για την αλλαγή της ώρας. Αυτή αποφασίστηκε την Παρασκευή 19-11-21 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΚΥΑ 72486/20-11-2021) άρα είναι νόμος και μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοινώθηκαν, ορίζει για  ώρα έναρξης λειτουργίας της αγοράς από τις 22/11/2021 ως τις 6/12/2021  στις  10:00 το πρωί. Η αλλαγή αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το  Αγρίνιο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της αγοράς μέσα στα πλαίσια που ορίζει κάθε φορά ο νόμος .
Επίσης να τονίσω  ότι ο Εμπορικός Σύλλογος  με ανακοίνωσή του  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ( άλλωστε αυτό το κάνει σε όλες του τις ανακοινώσεις)   και με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας δείχνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτή την απόφαση .
Κανένας Εμπορικός  Σύλλογος δεν μπορεί να ορίζει ωράριο έξω από τα πλαίσια του νόμου γιατί υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα  και καλό είναι οι συνάδελφοι να διαβάζουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου .
Τα  μέλη δε του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή του προσωρινού ωραρίου από την Κυριακή  21-11-2021  το πρωί στα προσωπικά τους  email από τον Σύλλογό μας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι  στα Υπουργεία εξακολουθούν να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως αυτή  για το άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί και ιδιαίτερα όταν  η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και πόλεις σαν το Αγρίνιο, οι οποίες είναι εκτός λογικής και εκτός πραγματικότητας.

                                                        Με εκτίμηση
                                               Κωστίκογλου Σωκράτης
                                                           Πρόεδρος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια