ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

(φωτο-βίντεο)Άνοιξε τις πόρτες της η φωτογραφική έκθεση«Φως στην αόρατη βία» στο Αγρίνιο

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα  και στo πλαίσιo ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στο έγκλημα της έμφυλης βίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει δράση, με τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΒΙΑ». 

Συγκεκριμένα εκτίθενται  έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών.

Η έναρξη της έκθεσης έγινε σήμερα Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

 

Όπως ανέφερε η  η ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου Νατάσσα Μακρυδήμα στην έκθεση παρουσιάζονται 12 φωτογραφικοί πίνακες σε καμβά και ο κάθε πίνακας έχει μια θεματική της έμφυλης βίας , από την λεκτική βία μέχρι τη γυναικοκτονία.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται 12 κυρίες αναγνωρίσιμες στην τοπική κοινωνία που στηρίζουν την δράση.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου.

 Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές(λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων. Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια, και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό ,έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. 

Στα πλαίσια της δράσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια