ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας


Ανακοίνωση-κάλεσμα 

 «Συνάδελφοι στα φροντιστήρια, τα ιδιωτικά σχολεία, τα ΚΔΑΠ, τα κέντρα μελέτης, το σωματείο απευθύνει σε όλους εσάς κάλεσμα ενίσχυσης και συσπείρωσης γιατί μόνο μέσα από τον αγωνιστικό δρόμο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα υπέρ μας.

Οι εργοδότες αξιοποιούν ένα νομοθετικό πλαίσιο που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον τους και αγνοεί τις δικές μας ανάγκες. Αυτούς τους νόμους εναντίον μας τους πέρασαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το «τερμάτισε» η τωρινή με το νόμο Χατζηδάκη, μέχρι φυσικά να έρθει η επόμενη και να τον ξεπεράσει. Νόμος όπως αυτός της Κεραμέως που έπληξε περαιτέρω, τα όποια εργασιακά δικαιώματα που είχαν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία.

Επιβεβαιώνεται , ωστόσο, ότι όπου οι εργαζόμενοι στηρίζονται και στηρίζουν το σωματείο τους μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Οι μαθητές μας χρειάζονται ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, τα ενδιαφέροντά τους, θα προωθεί τις γνώσεις και την κριτική τους σκέψη και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, δομημένο γύρω από την απόκτηση δεξιοτήτων. Μία τέτοια εκπαίδευση φτωχαίνει περαιτέρω τον ρόλο του εκπαιδευτικού, στρώνει το έδαφος για περαιτέρω επιδείνωση των ήδη ξεχειλωμένων εργασιακών μας σχέσεων.

Την ίδια στιγμή που εξαιτίας των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων γίνεται το αδιαχώρητο στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, για μας συνεχίζεται η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, δεκάδες απλήρωτες ώρες σε meetings, διορθώσεις διαγωνισμάτων, συναντήσεις με γονείς. Τώρα μπαίνει στο στόχαστρο και το ωρολόγιο πρόγραμμα, η 45λεπτη διδακτική ώρα, το διάλειμμα, ασκείται πίεση για μαγνητοσκοπημένα μαθήματα, ενώ ακόμη εκκρεμεί η κατάπτυστη προσφυγή του ΟΕΦΕ στο ΣτΕ για να κατέβει το κατώτερο ωρομίσθιό μας στα 4 ευρώ μεικτά, μετατρέποντας το πλήρες ωράριο μας σε 40 ώρες την εβδομάδα από 21.

Κάτι τέτοιο εφαρμόζεται ήδη στο χώρο των ΚΔΑΠ, χώρος που απασχολεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στο νομό μας. Τι γίνεται λοιπόν στα ΚΔΑΠ: από τη μια απαιτούν εργαζόμενους με πτυχίο και ειδικότητα από την άλλη μισθολογικά δεν αναγνωρίζεται η ειδικότητα. Με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε 40ωρες την εβδομάδα με 550€ το μήνα.

Μπορούμε να ανατρέψουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους

μέσα από ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο!

Μέσα από μαζικά ταξικά σωματεία.

θα παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερα ή θα μείνουμε θεατές στη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, της ίδιας μας της ζωής; Γιατί άραγε θεωρείται περίπου ως φυσικό φαινόμενο η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, καύσιμα, ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει αύξηση στους μισθούς μας; Γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι θα πνιγόμαστε με την πρώτη ισχυρή βροχή, την ίδια ώρα που δίνονται, μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, αστρονομικά ποσά στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις;

Να διαμορφώσουμε και εμείς το σχέδιο για την αντεπίθεση μας διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς, σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών καλεί τους συναδέλφους στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα, τα κέντρα μελέτης, τα ΚΔΑΠ ,τα ιδιωτικά σχολεία να γραφτούν στο σωματείο, να συμμετέχουν στη Γ.Σ. στις 21 Νοέμβρη και στις εκλογές του , να συμμετέχουν στις δράσεις του, να συμβάλλουν ατομικά και συλλογικά στο δυνάμωμα του, στην πάλη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Παλεύουμε για:

 Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση.

 Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν.Βρούτση-Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

 Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

 Αυξήσεις ωρομισθίων και τήρηση του προβλεπόμενου εργάσιμου χρόνου, της διδακτικής ώρας και του διαλείμματος.

 Ασφάλιση και πληρωμή για κάθε ώρα εργασίας. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

 Κατοχύρωση πληρωμής για διορθώσεις διαγωνισμάτων, meetings, συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων, εκπόνησης σημειώσεων κ.α.

 Αναγνώριση της ειδικότητας στους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ. Αυξήσεις στους μισθούς.

 Να σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά.

 Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.

 Μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Κυριακή 21 Νοεμβριου , 5μμ στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια