ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα, τι αλλάζει στην καθημερινότητα των πολιτών

Με τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ να αγγίζει τα 7000 σήμερα ,133 στην Αιτ/νια  σε ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, επιχειρηματίες και φορείς προετοιμάζονται για την αυριανή πρεμιέρα. 

Από το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες αστυνομικοί θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων, με τα πρόστιμα να αναμένονται ακόμη πιο τσουχτερά για παραβάτες καταστηματάρχες και πελάτες. 

Λόγω της αυξητικής τάσης της πανδημίας, από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ισχύουν τα εξής μέτρα:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Για την εστίαση ισχύει το εξής:

Πλέον, οι εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αρνητικό rapid 48 ωρών και να το χρησιμοποιούν και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης για να καθίσουν.

Όσοι δεν εργάζονται ή είναι συνταξιούχοι, θα πρέπει να προγραμματίζουν rapid 48 ωρών για να πηγαίνουν σε όποιον χώρο επιθυμούν.

Για τους κλειστούς χώρους της εστίασης συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια μέτρα, δηλαδή απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων.

Το ίδιο ισχύει και για τους αμιγείς χώρους της εστίασης, δηλαδή στους χώρους όπου επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι.

Τι ισχύει για εκκλησίες και μοναστήρια

Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ. 

Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Με πληροφορίες από το lifo.gr

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια