ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 06:00

Από αύριο, Πέμπτη, στις 6 π.μ., θα τεθεί σε ισχύ η νέα δέσμη μέτρων, αντί για τις 3 Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν αρχικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, από αύριο η διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική. Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 2 το πρωί, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Επίσης ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια.

Ειδικότερα, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει η εστίαση και διασκέδαση, μένοντας ανοικτή έως τις 2 το πρωί.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων με χαρακτηριστικά πάρτι, είτε σε δημόσιο είτε σε μισθωμένο χώρο.

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Τόνισε πως επειδή το σύστημα υγείας ακόμη πιέζεται και από τη μετάλλαξη Δέλτα, υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικές δομές για παραχώρηση κλινών και προσωπικού.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ζήτησε να σταματήσουν να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

Η απόφαση για εφαρμογή των νέων μέτρων από αύριο, δηλαδή πριν τις 3 Ιανουαρίου που σχεδιαζόταν αρχικά, ελήφθη και επίσημα το πρωί, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία και των κ. Τσιόδρα και Πλεύρη. 

πηγή:https://www.kathimerini.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια