ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη Γ.Παπαναστασίου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαρία Δημάδη»

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαρία Δημάδη»και στόλισε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, το χριστουγεννιάτικο δένδρο. 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να  συνομιλήσει με την Διευθύντρια Γιάννα Χαρδαλιά για την καθημερινότητα των 11 μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία τιμάται  στις 3 Δεκεμβρίου,  οι μαθητές ζωγράφισαν ένα πανό και έγραψαν  : «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί» που θα αναρτηθεί στην είσοδο του Νηπιαγωγείου. 

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στην ανάγκη δρομολόγησης λύσεων για τη διασφάλιση της θέσης τους στην κοινωνία. Ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης  με ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνία. 

Σε αυτό το πλαίσιο αναλάβαμε την πρωτοβουλία της συνεργασίας με τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου για ένα πρόγραμμα που αφορά στα Άτομα με κινητική αναπηρία. Προχωρούμε στη λειτουργία τμήματος ιστιοπλοΐας ΑμεΑ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενσωμάτωση  ακόμη περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, ενώ ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωση των ατόμων με κινητικά προβλήματα», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Ήδη,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ναυτικού Ομίλου με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Τις επόμενες εβδομάδες θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ηλιαχτίδας, της ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μαρία Δημάδη και του  Ειδικού Γυμνασίου-  Λυκείου Αγρινίου.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια