ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

"Αγρίνιο Μπορείς" για τις Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Αγρίνιο

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, με το παρατεταμένο κλίμα της πανδημίας που βιώνουμε, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Ο εορταστικός διάκοσμος που έχει επιλεγεί από την δημοτική αρχή συμβάλει ώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί παντού στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.

Με αισιοδοξία και θετική ενέργεια μπορούμε να βιώσουμε το πραγματικό μήνυμα των ημερών παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Όλοι μας όμως, ως δημότες, οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που επιτάσσει τα τελευταία δύο χρόνια η νόσος covid-19.

Αυτή η προσαρμογή έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο κλάδος της εστίασης στενάζει από τα πρόσφατα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Οι έμποροι της πόλης λειτουργούν ακόμη και την περίοδο των γιορτών με μειωμένο ωράριο, ανοίγοντας τα καταστήματά τους στις 10 το πρωί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τα Νοσοκομεία στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και στις άλλες περιοχές, πιέζονται καθημερινά έχοντας φτάσει σε οριακό σημείο από τις εισαγωγές ασθενών.

Την ίδια στιγμή το ποσοστό εμβολιασμών στην περιοχή μας εξακολουθεί να είναι χαμηλό.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συν τον αστάθμητο παράγοντα της παραλλαγής "Όμικρον" που κάνει τους επιστήμονες εξαιρετικά επιφυλακτικούς ως προς το πότε θα λήξει ο εφιάλτης που βιώνουμε, μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε αν πρέπει να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες που διοργανώνει ο Δήμος στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων; Μήπως προέχει να αποφευχθεί ο συνωστισμός και κατά συνέπεια η διασπορά του κορωνοϊού;

Πόσο μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα σε τέτοιες συναυλίες σε ανοιχτό χώρο, όταν μάλιστα το κοινό αυτών των συναυλιών είναι ως επί το πλείστον έφηβοι, με το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσά τους να είναι ανεμβολίαστοι;

Μήπως τελικά θα κατηγορηθούμε ως υπεύθυνοι για υπερμετάδοση;

Έχει υπολογίσει η δημοτική αρχή ως διοργανωτής τέτοιων εκδηλώσεων, πόση  μεγάλη ευθύνη  αναλαμβάνει; 

Εμείς ως παράταξη έχουμε υποχρέωση να τα επισημάνουμε.

Μακάρι να διαψευστούμε !        


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια