ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου :Συνειδητοί ψεύτες σε βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών

Η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τη λειτουργία των ΜΕΘ, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση  του «ανέμελου» κ. Μητσοτάκη.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης:

Οι  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% .

Το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι.

Η  διασωλήνωση σε νοσοκομεία εκτός Αττικής σχετίζεται με αυξημένη θνητότητα  από 35% έως 40%.

Το πλέον εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση ήδη από τον περασμένοι Μάιο. Όλοι γνώριζαν την αλήθεια. Και όμως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κουνούσε το δάκτυλο στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και έλεγε συνειδητά ψέματα  ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα  στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.  Στο ίδιο μήκος κύματος πριν από λίγες μέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: «Όπου γίνεται διασωλήνωση ασθενούς εκτός ΜΕΘ, γίνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις παρακολούθησης που πρέπει να υπάρχουν σε χειρουργικά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν σε γνώση μας στατιστικά στοιχεία που να είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένα, που να δικαιολογούν κάποια διαφορά στις στατιστικές πιθανότητες για τραγική κατάληξη».

Πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: Η κυβέρνηση γνώριζε τα πάντα. Είχε ενημερωθεί αρμοδίως για την κατάσταση στις ΜΕΘ και  την εκρηκτική κατάσταση  στο ΕΣΥ. Και όμως έλεγαν  προκλητικά  ψέματα. Βέβαια δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση. Μόλις πριν από λίγο καιρό, ο  υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος, δήλωσε χωρίς ντροπή: «Δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας, στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ».

Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούσαν  να είχαν αποφύγει το μοιραίο  αν είχαν παρθεί εγκαίρως μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Αλλά για την κυβέρνηση των «αρίστων» η ενίσχυση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί πολυτέλεια… Και βέβαια το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση προχωρούσε σε  εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ και  σε απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Δεν υπάρχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας τέτοιας εγκληματικής  αδιαφορίας  μιας κυβέρνησης απέναντι στη δημόσια υγεία  και την ανθρώπινη ζωή. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας «σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν συλλαμβάνονταν ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται στη Βουλή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη ζωή δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων θα έλεγα συμπολιτών μας, είτε θα είχε βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη είτε θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα, όμως, δεν συνέβη τίποτα απ' τα δύο. Και αυτό επιβεβαιώνει το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει σήμερα η χώρα μας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια