ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καπναποθήκες Ηλιού: Εγκληματική αδιαφορία ,λέει ο Γ.Καραμητσόπουλος

Χθες είχαμε την κατάρρευση μεγάλου τμήματος των Καπναποθηκών Ηλιού που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή σταθμευμένου οχήματος. 

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και οι φόβοι των συνδημοτών μας, κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την κατάσταση του κτηρίου των Καπναποθηκών Ηλιού. 

Ένα σοβαρό θέμα που προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με ερώτημα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Στην παρέμβαση μας τον Σεπτέμβρη του 2020 είχαμε αναφέρει τα παρακάτω τα οποία και επαναλαμβάνουμε και σήμερα προς κάθε αρμόδιο:

«…Τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε μια νέα πραγματικότητα.

Γιατί δυστυχώς όπως φαίνεται, μετά τις τελευταίες καταρρεύσεις, το κτήριο δεν μπορεί πλέον να διασωθεί. Κάθε στιγμή που περνά είναι πιθανόν να καταρρεύσει ολοσχερώς. Αυτό που προέχει πλέον είναι η ασφάλεια των πολιτών, περιοίκων και διερχόμενων. Θα πρέπει μάλιστα να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα μέχρι τώρα καθώς μέσα στο μισογκρεμισμένο κτήριο μπαινοβγαίνουν και παίζουν μικρά παιδιά όπως επανειλημμένα έχω διαπιστώσει ο ίδιος. Ενώ ακριβώς δίπλα από τις καπναποθήκες λειτουργεί καφετέρια.

Με πόνο ψυχής πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κατεδάφιση του κτηρίου είναι πλέον επιβεβλημένη για λόγους δημόσιας ασφαλείας, για να μη κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.»

 

Δυστυχώς έκτοτε, αν και πέρασαν 15 μήνες, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη.

Απευθύνουμε σήμερα την ύστατη έκκληση προς όλους τους αρμοδίους φορείς να ενεργήσουν άμεσα ώστε μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η προστασία της υγείας και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί την άμεση προτεραιότητα όλων.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σημερα στις 12 το βραδι επεσε και η υπόλοιπη οροφη. ας γινει κατι περνάει τοσος κοσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.