ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά από το Δη.Πε.Θε Αγρινίου

Το Δη.Πε.Θε Αγρινίου φιλοξενεί το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά από 8 έως 11 ετών με αφορμή το κλασικό θεατρικό έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που οργανώνει το Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός διαφορετικού κοριτσιού που μαζί με τους φίλους της και ένα παπαγάλο ναυλώνει ένα πλοίο για να βρει τον αγαπημένο της. Το έργο, μέσα από την αφήγηση μιας συναρπαστικής περιπέτειας, πραγματεύεται θέματα όπως η φυσική απόσταση και η συναισθηματική εγγύτητα, ανατρέπει στερεότυπα, κοινωνικούς ρόλους, αναδεικνύει τη συντροφικότητα, τη φίλια, την εσωτερική δύναμη, την ελπίδα. Έμπειροι δάσκαλοι, εξειδικευμένοι στο εκπαιδευτικό δράμα, αξιοποιούν τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα και τις συνδυάζουν με εργαλεία του θεάτρου όπως τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί κ.α.

Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση και εμβύθιση διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει σε παιδιά να ταξιδέψουν και αυτά, να εμβαθύνουν, να παίξουν, να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στους ήρωες του έργου, να αναρωτηθούν, να εκφραστούν και να σκεφτούν, καλλιεργώντας έτσι τον κοινωνικό τους εαυτό. Στο τέλος του προγράμματος, η Ξένια Καλογεροπούλου, σε ολιγόλεπτο βίντεο, θα μοιραστεί με τα παιδιά τις δικές της σκέψεις και αναζητήσεις που την οδήγησαν στη συγγραφή της Ελίζας..

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του θεάτρου: 26410-21158 & 46452 τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00.π.μ.-13.00 μ.μ. Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν το δικό τους email στη διεύθυνση του θεάτρου: dipethea@otenet.gr .

Αφού γίνει η κράτηση οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν πρόσκληση για την πλατφόρμα του zoom, όπου θα συνδέονται ατομικά στις 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Ο αριθμός κρατήσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια