ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανάλγητη η κατάργηση συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους και ΑΜΕΑ από ιδιώτες ιατρούς!


 Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 4865/ τεύχος Α΄/ αρ. φύλλου 238/4-12-2021 καταργείται η ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (παρ. 1, άρθρο 33 του Ν. 4386/2016) με την οποία προβλεπόταν συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας και από ιδιώτες ιατρούς πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΥΥ. 

Στο εξής οι εν λόγω πράξεις θα γίνονται μόνο στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας. Η τροπολογία – δια χειρός Πλεύρη – που ψηφίστηκε σε πρόσφατο νομοσχέδιο πολύ απλά σημαίνει: 

Μεγάλη ταλαιπωρία και ανάλγητη συμπεριφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους, άνεργους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τεράστιες δυσκολίες στις δημόσιες δομές υγείας, εν μέσω δραματικής έξαρσης της πανδημίας (100 ημερήσιοι θάνατοι μέχρι το τέλος των γιορτών).

Απίστευτος συνωστισμός στα ήδη επιβαρυμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Νέα υγειονομική βόμβα που ευνοεί μόνο τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες θα μειώσουν το clawback και θα αυξήσουν τα κέρδη τους μέσω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Είναι σαφές πλέον ότι για το Υπουργείο Υγείας και για την Κυβέρνηση η υγείας, ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτή, η κάλυψη των αναγκών και η ανθρώπινη ζωή, μικρή αξία έχουν… Και αυτό πρέπει να σταματήσει! Η αναλγησία έχει και κάποια όρια…     

     

Π. Παπαδόπουλος

Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής 

Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια