ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου "H Ένωση"

Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» αποφάσισε και κάνει γνωστές στα μέλη του σωματείου τις μέρες και ώρες διεξαγωγής των εκλογών του Σωματείου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 11, 12, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου, στα παρακάτω σημεία:

– Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 , 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021 , 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μμ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 12 π.μ. έως 8 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 11 π.μ. έως 7 μ.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
– Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021, 11 π.μ. έως 7 μ.μ. στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου θα διενεργηθούν στα γραφεία του Σωματείου.

Δυναμώνουμε με την παρουσία και την εγγραφή μας στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου τη συλλογική και οργανωμένη δράση, τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά μας. Βάζουμε εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, μπαίνουμε μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει, για νέες κατακτήσεις.

Μέσα από τις μάχες που δώσαμε σε συνθήκες πανδημίας αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, όπου με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεδίωξε να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας για την υγεία και το εισόδημα μας. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής. Μέσα από αγώνες εμποδίσαμε την εργοδοτική ασυδοσία, δώσαμε μάχες και αποσπάσαμε κατακτήσεις.

• Πετύχαμε με παρεμβάσεις μας να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να παρέχονται μέσα προστασίας και τεστ δωρεάν με έξοδα της εργοδοσίας, όπου σε supermarket και πολυκαταστήματα εμπορίου διεξαγόταν όργιο παραβάσεων και επικίνδυνων για την υγειά καταστάσεων.

• Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο την ανανέωση των συνάδελφων μας συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

• Δώσαμε μάχες κόντρα στο κλίμα φόβου και καταστολής που καλλιεργούσαν κυβέρνηση και εργοδοσία, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά του 2020,τις απεργιακές συγκεντρώσεις του τελευταίου Ιούνη, όπου διαδηλώσαμε την αντίθεση μας στο νόμο Χατζηδάκη και τους δεκάδες άλλους νόμους που διαλύουν τα δικαιώματά μας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν ρίχνουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρούμε από την πάλη για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Προχωρούμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθολικό εμβολιασμό με ασφαλή εμβόλια, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να αποτελεί αφορμή για απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά αναστολή σύμβασης! Όχι στη αξιοποίηση της πανδημίας για την υλοποίηση αντεργατικών σχεδίων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Να μην μείνει ούτε ένας συνάδελφος ανοργάνωτος, μόνος, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα, στο απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης και 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Κάνουμε καθολικό αίτημα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κατάργηση όλων των μορφών συμβάσεων που θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα. Απαιτούμε σταθερό ωράριο εργασίας, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα Βαριά και Ανθυγιεινά, επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Βάζουμε στο επίκεντρο τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς.
Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Κλιμακώνουμε την πάλη για να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά, να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση των νόμων Βρούτση, Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Άμεση κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου μας στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά. Η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, που δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας. Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά. Ενισχύουμε την οργάνωσή μας, μαζικοποιούμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου μας. Βγαίνουμε πιο δυνατοί, εξοπλισμένοι με θάρρος για τους αγώνες που έρχονται.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ // ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ // ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Ψηφίζουμε Μαζικά στις Αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια