ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πεντέμισι κιλά ηρωίνη και ένα κιλό κοκαΐνη σε διαμέρισμα στην Πάτρα


 Ο δράστης είχε εγκαταστήσει εργαστήριο συσκευασίας και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών στην οικία του

Κατασχέθηκαν περίπου (5,5) κιλά ηρωίνης, (1.100) γραμμάρια κοκαΐνης πιστόλι με γεμιστήρα, υδραυλική πρέσα και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας 

 Συνελήφθη, χθες, το απόγευμα, στο Ρίο Πατρών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας  αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, προμήθεια, παρασκευή και κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.



Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιολογώντας πληροφορίες, συνέλαβαν τους δύο άνδρες σε περιοχή του Ρίου Πατρών,  διότι μετά από συνάντηση, που είχαν μεταξύ τους, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του αλλοδαπού και κατέσχεσαν (445) ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη κατοχή του ημεδαπού άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του διακινητή, σε αγροτεμάχιο και σε δασώδη έκταση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       (5.420) γραμμάρια ηρωίνης, διαμοιρασμένα σε (7) συσκευασίες,

•       (1.094,1) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένα σε (62) συσκευασίες,

•       ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε πέντε φυσίγγια,

•       μια υδραυλική πρέσα και εξαρτήματα με υπολείμματα ηρωίνης (σπάτουλα,

αναδευτήρες, μεταλλικές πλάκες),

•       δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

•       μια ξιφολόγχη,

•       ένα στιλέτο,

•       (2.600) ευρώ.

Η μεγαλύτερη ποσότητα των ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα τα 5 κιλά  ηρωίνης και τα 256 γραμμάρια κοκαΐνης, ήταν τοποθετημένη σε πλαστικό δοχείο (λίμπα), που είχε αποκρύψει ο δράστης σε δασική περιοχή, στην Παναγοπούλα Αχαΐας.

Επιπλέον, από τις 62 συσκευασίες κοκαΐνης οι 56 ήταν έτοιμες προς  διακίνηση σε τοξικομανείς, με βάρος 1 ή 5 γραμμάρια η κάθε μια, ενώ οι 16 από αυτές εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε κορμό δένδρου, σε αγροτεμάχιο δίπλα στην οικία του δράστη.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε ο δράστης από την διακίνηση των ναρκωτικών, ανέρχεται περίπου στις (170.000) ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του, ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια