ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ενημέρωση για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) διενεργείται τρεις (3) φορές, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως.
Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr όπως μέχρι τώρα. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε.

Οι μαθητές/τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου για την περίπτωση που ζητηθεί η επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/την Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε η δήλωση του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr να γίνεται εγκαίρως και πάντως πριν την προσέλευση στο σχολείο. Η χειρόγραφη δήλωση δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr Η Διεύθυνση του σχολείου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια