ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Αμφιλοχίας :Χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ρεύμα

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6302/29-12-2021 τεύχος Β΄) τροποποιείται η υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/1228861/2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3088/24-7-2020 τεύχος Β΄) και ορίζεται ότι οι ευάλωτοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31/12/2021, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15/02/2022 και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για την υποβολή αίτησης για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, οι προς εξέταση δικαιούχοι θα πρέπει:

1. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31/12/2021, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15/02/2022 και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

2. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Επισημαίνονται τα εξής:

Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακίνητων (Εν.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κε.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα η κρατικού νοσοκομείου με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ΄ οίκον χρήσης συσκευή μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμφιλοχίας (Β. Καραπάνου, Αμφιλοχία), τηλέφωνο 2642022067, αρμόδια υπάλληλος: Τσιαντή Ελευθερία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια