ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αμφιλοχία: Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τσόγκας & Ανδρέας Ρεγκούτας

Αναλυτικά οι δύο επιστολές : 

Αγαπητοί συμπατριώτες 

Την Κυριακή 09/01/2022 κοινοποίησα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφασή μου να αποχωρήσω από το Συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία.

Στην παράταξη αυτή υπήρξα συνιδρυτής, οικονομικός στυλοβάτης προεκλογικά, υποψήφιος και Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το 2019 όταν και ο λαός του Δήμου Αμφιλοχίας μας εξέλεξε στην τιμητική 3η θέση, αποφασίσαμε όλα τα μέλη να συνεργαστούμε με τη νέα δημοτική αρχή πάνω ακριβώς στις αρχές που όριζε το νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»

Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς όλους, ότι δεν επιθυμούσα να εμπλακώ με κανένα τρόπο στην άσκηση εξουσίας της Δημοτικής Αρχής, παρά μόνο εκτελώντας τα καθήκοντά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση, από τον Αύγουστο του 2021, άρχισα να διαπιστώνω, πως ορισμένοι συνάδερφοι, διατηρούσαν διπλή ή τριπλή προσωπική πολιτική ατζέντα, όπως επίσης και να ενημερώνομαι από απλούς πολίτες ότι ο αρχηγός της παράταξης δηλώνει ότι «είναι ώρα να εκδράμουμε από τη συνεργασία», καθώς έχουν αρχίσει τα ραντεβού με στελέχη διαφόρων παρατάξεων, για την από κοινού χάραξη στρατηγικής για τις εκλογές του 2023!!

Παρά την προσωπική μου πικρία, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και χωρίς ουδείς να γνωρίζει, έδωσα ένα τίμιο αγώνα, να κρατήσω την παράταξη ενωμένη προσπαθώντας να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες και παρότι υπήρχε προφορική συμφωνία εν αγνοία μου και πάλι στις 02/01/2022,  για συνέχιση της συνεργασίας μας με την Δημοτική Αρχή στο ίδιο πλαίσιο και με τα ίδια πρόσωπα, προέκυψαν νέα δεδομένα, με φιλοδοξίες, απαιτήσεις και μια πλειοδοσία για αντιμισθίες και μοίρασμα της όποιας εξουσίας. Ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι αυτοί που κινούσαν τα νήματα πίσω απ’ την κουρτίνα δεν έδιναν άλλο πολιτικό περιθώριο.

Αρνούμενος πεισματικά να παρακάμψω το δικό μου κώδικα ηθικής, πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να συνεχίσω της αυτοδιοικητική μου πορεία ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ως το τέλος της θητείας μου.

Έχω δηλώσει σε προγενέστερο χρόνο, σε συνέντευξή μου σε εφημερίδα, ότι «η θητεία ενός πολιτικού πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος». Δυστυχώς κάποιοι αρνούνται να το αντιληφθούν.

Η απόφαση μου για συμμετοχή στην οικονομική επιτροπή του Δήμου , θεωρώ, ότι ήταν επιβεβλημένη, καθώς ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επιθυμώ να γνωρίζω τα όσα αφορούν τους πολίτες του Δήμου.

Τέλος για αυτούς που αγχώνονται για το δικό μου πολιτικό μέλλον, ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσω πουθενά και σε κανέναν, κουκουλώνοντας το παρελθόν και ρίχνοντας στη λήθη τα πεπραγμένα μου.

Δηλώνω ότι, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος θα συνεχίσω αταλάντευτα να εκπροσωπώ τους συνδημότες μου που με εμπιστεύονται, τιμώντας με την ψήφο τους.

Ευχαριστώ.

Μετά τιμής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΤΣΟΓΚΑΣ

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ


Αγαπητοί συνδημότες 

Την Κυριακή 09/01/2022 με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας, γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Ταυτόχρονα, έθεσα στην διάθεση του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Γεωργίου Κατσούλα, την παραίτησή μου από τη θέση ευθύνης που κατείχα, ήτοι τη θέση του αντιδημάρχου Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών.

Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση, στην οποία κατέληξα έπειτα από τη διαπίστωση ότι μέλη της παράταξης μας, αποφάσισαν να αναιρέσουν την προγραμματική συμφωνία που είχαμε συνάψει με τη νέα δημοτική αρχή. Παράλληλα, εν αγνοία μου άνοιξαν διαύλους  επικοινωνίας, με άλλες προσκείμενα σε αυτούς πολιτικά παρατάξεις, δίνοντας την αίσθηση προς την κοινωνία ότι στηρίζουν τη δημοτική αρχή, ενώ επί της ουσίας με τις ενέργειές τους δεν τους ενδιέφερε η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Δήμου.  Ιδίως δε, από τον Αύγουστο του 2021, άρχισαν να δημιουργούν κλίμα δυσφορίας και διάστασης απόψεων με τη δημοτική αρχή, ωθούμενοι καθαρά από ιδιοτελή κίνητρα και όχι στο πλαίσιο άσκησης των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων.

Η παράταξη μας όταν είχε δημιουργηθεί, είχε χαρακτηριστεί  ως αυτοδιοικητική, χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, κάτι όμως που στην πορεία δυστυχώς έμεινε στα λόγια, καθώς κάποιοι αποδείχτηκε ότι προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα να επωφεληθούν για ίδιον όφελος, προτάσσοντας την κομματική τους ταυτότητα. Είναι οι ίδιοι που όταν έθεσα υποψηφιότητα με τη συγκεκριμένη παράταξη με αποκαλούσαν ως τη «μεγάλη πολιτική μεταγραφή». Τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια, αποτελώ πλέον γι αυτούς το μεγάλο βαρίδι για τις όποιες τους προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες.  

Τα ανωτέρω δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο σκέψης και συντέλεσαν στο να πάρω την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση, αφού πρωτίστως ενημέρωσα τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Αγαπητοί μου συνδημότες, όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανέφερα ότι «μέσα από την ενασχόλησή μας με τα κοινά μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και στον τόπο».

Αυτά τα χρόνια, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω στην αντιμετώπιση ζητημάτων όχι μόνο της αρμοδιότητάς μου αλλά και σε όσους άλλους τομείς χρειάστηκε.

Η Αυτοδιοίκηση είναι μια διαδρομή, καθημερινής και ανιδιοτελούς προσφοράς, ένας διαρκής αγώνας να τιμήσεις έμπρακτα την εμπιστοσύνη των συνδημοτών σου. 

Η θέση του Αντιδημάρχου ουδέποτε αποτέλεσε για εμένα επάγγελμα και πηγή βιοπορισμού, αλλά θέση ευθύνης και προσφοράς προς τους συμπολίτες μου. Εξάλλου, έχω μάθει στη ζωή μου να εργάζομαι από πολύ μικρή ηλικία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον πρωτογενή τομέα.

Θα συνεχίσω με την ίδια αφοσίωση να είμαι παρών και να μάχομαι, όπου και όποτε χρειαστεί, ανυποχώρητος στις αρχές μου και στις αξίες μου. 

Σκοπός μου, ήταν και είναι, να προσφέρω, για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μου.

  Μετά τιμής

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΡΕΓΚΟΥΤΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια