ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου για την κακοκαιρία

 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ενόψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενημερώνει ότι οι Δομές Αστέγων  διαθέτουν θερμαινόμενους χώρους για διημέρευση και φιλοξενία. 

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου βρίσκονται στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων και μπορούν να φιλοξενήσουν όσους συμπολίτες μας ζουν,  είτε σε συνθήκες αστεγίας ή σε κατοικίες που είναι ακατάλληλες και ανεπαρκείς για την προστασία τους από το ψύχος και τα έντονα καιρικά φαινόμενα και αναζητούν ένα ασφαλές και ζεστό χώρο. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από 07:30 έως 19:30 για διημέρευση και από 19:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ. για διαμονή. Οι ενδιαφερόμενοι απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στη χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ή pcr).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς του covid -19, όπως αυτά προβλέπονται από τη δομή, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥΥ.

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Σχεδίου Δράσης για την προστασία των αστέγων,  η Ομάδα παρέμβασης στο δρόμο (Streetwork) αποτελούμενη από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο και Νοσηλευτές θα αναζητήσει  πιθανά σημεία που διαμένουν συμπολίτες μας σε καθεστώς αστεγίας ή σε ακατάλληλες συνθήκες, με σκοπό την ενημέρωση τους για την δυνατότητα διαμονής τους στις Δομές και τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης,  όπως ρούχα και κλινοσκεπάσματα. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2641053202, 2641360590, 2641360591


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια