ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Άνοιγμα σχολείων – "Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα..."

 Είναι νομίζω περιττό να αναλύσει κανείς την αναγκαιότητα να λειτουργούν κανονικά και δια ζώσης τα σχολεία στο διάστημα της πανδημίας……

Τα σχολεία μας τα θέλουμε ανοιχτά. Θέλουμε όμως και απαιτούμε να λειτουργούν και σε ασφαλές περιβάλλον.

Δυστυχώς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα σχολεία ανοίγουν ξανά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να έχει εκτοξευθεί στις 50.000, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα επιπλέον ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

-Δεν έγινε καμμιά προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, που εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, 25 και πλέον μαθητές, ιδίως στις αστικές περιοχές όπως το Αγρίνιο.

-Ο έλεγχος των μαθητών εξακολουθεί να είναι το self-test, το οποίο όμως δεν είναι απολύτως αξιόπιστο ενώ η ευθύνη γι΄ αυτό επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι όλοι δείχνουν την υπευθυνότητα που επιβάλλεται.

Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες δυο μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση και θα συνέβαλαν στη μεγαλύτερη ασφάλεια θα ήταν:

1. Να υπάρχει καθημερινά δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test σε κάθε τμήμα.

2. Να μοιραστούν δωρεάν σε όλους του μαθητές και εκπαιδευτικούς μάσκες υψηλής προστασίας τύπου FFP2 /KN95/N95.

Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν έγινε και οι κυβερνώντες ανοίγουν τα σχολεία παίρνοντας ένα τεράστιο ρίσκο που αφορά την υγεία και τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους και του συνόλου της κοινωνίας.

Πάμε κυριολεκτικά στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια