ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Μεσολόγγι:Κοπή βασιλόπιτας στην πυροσβεστική και στην Π.Ε Αιτ/νιας(φωτο)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα που έκοψαν τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου στις εγκαταστάσεις της διοίκησης πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Αιτωλοακαρνανίας κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού, Πυράρχου κ. Χρήστου Καλογερόπουλου

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του Διοικητή, Πυράρχου κ. Χρήστου Καλογερόπουλου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Αντιπυράρχου κ. Παναγιώτη Στούμπου και του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο το προσωπικό και εξήρε το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι δεν σβήνουν μόνο τις φωτιές που ανάβουν άλλοι, αλλά καλούνται να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά και διαφορετικά περιστατικά καθημερινά, υπερβαίνοντας πολλές φορές τον εαυτό τους. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή τους γιατί ήθελε με την παρουσία του να τους τιμήσει και να τους ευχηθεί προσωπικά στην αρχή της νέας χρονιάς.

Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν μια καλή χρονιά με υγεία και λιγότερα περιστατικά πυρκαγιών.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, όπου ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.Στην τελετή παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Αθανάσιος Μαυρομμάτης.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας καθώς αμφότερες οι πλευρές γνωρίζουν πολύ καλά ότι άλλα είναι τα όρια της εκκλησίας και άλλα της πολιτείας, άλλα τα όρια της επιστήμης και άλλα της θεολογίας, έχοντας και οι δύο κοινή αναφορά τον άνθρωπο. Ευχήθηκε στους παρισταμένους καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη και τη νέα χρονιά, με τη χάρη του Θεού, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό, η πανδημία αυτή να γίνει επιδημία και όλοι να βρίσκουμε τον τρόπο να υπερβαίνουμε τον χώρο, τον χρόνο, αλλά και όλα τα προβλήματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια