ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αιτ/νίας: "Υπό κατάρρευση τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου"

 Η χώρα μας βιώνει εδώ και δυο μήνες το σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, με τα νοσοκομεία, ιδίως στην περιφέρεια, να βρίσκονται υπό κατάρρευση και τη μαύρη λίστα των νεκρών να ξεπερνά τις 20.000 απώλειες -εκ των οποίων οι σχεδόν 15.000 μέσα στο 2021. Και ο τελευταίος άνθρωπος αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. 

Οι πολιτικές ευθύνες γι’ αυτή την εγκληματική διαχείριση είναι πλέον ξεκάθαρες σε όλους. Στην Ελλάδα ο χρόνος που κερδήθηκε από την ήπια πορεία του πρώτου κύματος, δεν αξιοποιήθηκε. Ενώ όλες οι άλλες χώρες μετά το πρώτο κύμα οργανώθηκαν καλύτερα, στήριξαν τα συστήματα υγείας, ενεργοποίησαν την πρωτοβάθμια φροντίδα, επιτάξαν τον ιδιωτικό τομέα, και έτσι διαχειρίστηκαν καλύτερα τα υπόλοιπα κύματα, στην Ελλάδα έγινε το ακριβώς αντίθετο. Ο Πρωθυπουργός διακήρυξε το τέλος της πανδημίας και επιδίωξε να κερδοσκοπήσει πολιτικά στο υποτιθέμενο Success story.

Σήμερα, με την εκτίναξη των κρουσμάτων που έφερε η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει αποτελεσματικά. Την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη το PCR τεστ είναι δωρεάν ή σε πολύ χαμηλή τιμή στην Ελλάδα μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να δώσει 240 ευρώ. 

Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου παραμένουν υπό κατάρρευση, χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις, με το προσωπικό να δίνει εξαντλημένο μια άνευ προηγουμένου μάχη. Τα ΤΕΠ των νοσοκομείων σε καθημερινή βάση εξετάζουν και επανεξετάζουν ασύλληπτους αριθμούς ασθενών. Οι νοσηλείες στις κλινικές covid έχουν ξεπεράσει σε αριθμό το προηγούμενο κύμα. 

Όλα αυτά, ενώ ακόμα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δεν έχει τοποθετηθεί νέος διοικητής εδώ και 7 μήνες! Αφού πρώτα εργαλειοποίησαν τους θανάτους στη ΜΕΘ για να διώξουν ένα μη αρεστό πολιτικά διοικητή, είναι ανίκανοι να τοποθετήσουν νέο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλότερη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.  

Επιπλέον, ενώ η πανδημία μας δίδαξε ότι χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις καμία σοβαρή υγειονομική απειλή, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για την στήριξη των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, υπουργείο και 6η ΥΠΕ δεν νοιάζονται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας στο Νομό. 

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ενοχοποίηση της κοινωνίας, η ελαχιστοποίηση της πολιτικής τους φθοράς και η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια