ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Καραμητσόπουλος:Οι εργολάβοι ξανάρχονται το τηλ.κέντρο του ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο φεύγει

Όπως όλα δείχνουν από την 1η Απριλίου η κυβέρνηση επαναφέρει οριστικά τα εργολαβικά συνεργεία στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση των Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι βλέπουν πλέον κατάματα το φάσμα της ανεργίας παρότι κατάφεραν με τον αγώνα τους να πετύχουν μια τρίμηνη παράταση των συμβάσεων τους που όμως λήγει την 31η Μαρτίου 2022. 

Αυτό σημαίνει ότι 8000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. 

Οι 55 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Είναι συνάνθρωποι μας που έδωσαν τα πάντα μέσα στην πανδημία σε πολύ δύσκολες υγειονομικές συνθήκες με τεράστιους κινδύνους για τη ζωή τους.

Κι όμως οι κυβερνώντες αντί να τους επιβραβεύσουν ανανεώνοντας τουλάχιστον τις συμβάσεις τους επέλεξαν να τους πετάξουν στο δρόμο.

Αντί να μονιμοποιήσουν όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αποφάσισαν να επαναφέρουν τους ιδιώτες - εργολάβους στην Δημόσια Υγεία. Κάτι που σημαίνει ότι επανέρχεται η εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων με αμοιβές - φιλοδώρημα των 200 - 300 ευρώ και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που έχουν ως αποτέλεσμα αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες.

 Την ίδια στιγμή αποφασίζουν να καταργήσουν το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Αγρινίου και την μεταφορά του στην Πάτρα.

Αφήνουν χωρίς τηλ. κέντρο του ΕΚΑΒ την Αιτωλοακαρνανία τον μεγαλύτερο Νομό της χώρας και τον Δήμο Αγρινίου των 100.000 κατοίκων που βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, δηλαδή στην καταλληλότερη γεωγραφικά θέση.

Δηλαδή αντί να εκσυγχρονίσουν το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Αγρινίου το στέλνουν και αυτό στην Πάτρα.

Αντί να ακούσουν την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων και να αναβαθμίσουν το ΕΚΑΒ με την δημιουργία νέων τομέων το αφήνουν χωρίς επαρκή στελέχωση.

 Δυστυχώς τα χτυπήματα για την περιοχή μας συνεχίζονται χωρίς σταματημό με την κοινωνία να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της. Άραγε ακούει κανείς;

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια