ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike μεσολογγιου

 Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου την 18-2-2022, μετά από πρόταση της παράταξής μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Γ. Σωτηρακόπουλου, ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αναφορικά με τις διαφαινόμενες εξελίξεις στη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η απόφαση, η οποία θα κοινοποιηθεί προς κάθε αρμόδιο, περιλαμβάνει τα εξής: 

1. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

2. Θεωρεί ότι οι όποιες προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομείων που απέχουν 20 έως 30 χιλ. μεταξύ τους, είναι απαράδεκτες και αποτελούν αιτία πολέμου. Νοσοκομεία με κέντρο και “ακτίνες” δεν έχουν θέση στο νομό Αιτωλ/νίας και ειδικότερα στην περίπτωση του Μεσολογγίου.

3. Εμμένει και επαναφέρει την ΟΜΟΦΩΝΗ άποψη των δήμων και των φορέων της Αιτωλ/νίας για δύο (2) νοσοκομεία στο νομό. Ως εκ τούτου, η αυτονόμηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου αποτελεί τον κύριο και αδιαπραγμάτευτο στόχο και μονόδρομο διεκδίκησης.

4. Απαιτεί την ανάκληση των όποιων αναιτιολόγητων και απαράδεκτων μετακινήσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε Αγρίνιο και Πάτρα.

5. Ζητεί την άμεση στελέχωση σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό – λοιπό προσωπικό, όπως αυτό έχει προταθεί από τους εργαζόμενους και τις εκάστοτε διοικήσεις. Και συγκεκριμένα ως προς το ιατρικό: Αναισθησιολόγου, παθολόγου, ακτινοδιαγνώστη, βιοπαθολόγου, νευρολόγου, ορθοπεδικού, οφθαλμιάτρου και ΩΡΛ.

Ως προς το νοσηλευτικό την κάλυψη δώδεκα (12) θέσεων με επικουρικό προσωπικό (10 ΤΕ και 2 ΠΕ), δύο θέσεων για τη στελέχωση – υποστήριξη των εργαστηρίων (ΠΕ και ΤΕ) καθώς και όσων κενών θέσεων μονίμων, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που υπάρχουν στον υφιστάμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας.

6. Ζητεί την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωσή της τουλάχιστον με δύο (2) μόνιμους ιατρούς, μετά το τέλος της πανδημίας.

7. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο από κοινού με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, να αναλάβει κοινή πρωτοβουλία στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΥΓ. Πριν από την έναρξη της συζήτησης για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, ο επανακάμψας πρώην Δήμαρχος κ. Ν. Καραπάνος και το σύνολο σχεδόν της δημοτικής του ομάδας (ο επικεφαλής κ. Α. Κότσαλος νομίμως απουσίαζε), αποχώρησαν. Είχε προφανώς τόσα να ιστορήσει για την εποποιία… της Σπάρτης! Με το Νοσοκομείο θα ασχολούμαστε τώρα;    

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια