ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο στο Χαλίκι(βίντεο)

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Επιτροπή Μπλόκου των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων στο Χαλίκι, που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων του νομού μας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, όπου αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και ειδικά των παραγωγών ελιάς Καλαμών, που επλήγησαν από την ακαρπία και δεν έχουν πάρει ακόμα αποζημιώσεις και για τον ΕΛΓΑ και την αναγκαιότητα να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του.



Στάθηκε στις υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, στις τιμές του πετρελαίου, του ρεύματος, των λιπασμάτων, συνολικά των εφοδίων για τους αγρότες, απαιτώντας άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας

Για όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση, τόνισε: «ότι είναι ψίχουλα και μόνο τα αιτήματα των μπλόκων πανελλαδικά μπορούν να ανακουφίσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους και του νομού μας, για να ξαναμπούμε στις καλλιέργειες μας».

Κάλεσε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο στο νομό να συμμετέχει ενεργά στο Μπλόκο στις δραστηριότητές του, όπως και να ξεπεράσουν κάθε φόβο, καθώς ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μην μπούμε ξανά στα χωράφια μας.

Επίσης κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση με τη διακοπή του νερού στα χωριά της Κατοχής, του Λεσινίου και άλλων της ευρύτερης περιοχής, αφήνοντας τους κατοίκους τους χωρίς αυτό το απαραίτητο αγαθό.

Χαιρετισμούς έκαναν ο Γιάννης Καρναβιάς, Α’ αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Μάκης Αραβανής, πρόεδρος της ΕΙΝΑ και ο Γιώργος Ντουντούμης, πρόεδρος του ΕΚΑ.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Αιτωλοακαρνανίας, του Συλλόγου Πολυτέκνων Μακρυνείας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, της Ομάδας Γυναικών Αγρινίου (μέλος της ΟΓΕ), του 15μελούς του ΕΠΑΛ Καινούργιου, του Αγροτικού Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού, καθώς και άλλοι φορείς.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε συμβολικός αποκλεισμός του Κόμβου στο Χαλίκι, ενώ αύριο, Παρασκευή 11 Φλεβάρη, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία από το Χαλίκι στο Μεσολόγγι, με αναχώρηση από το Χαλίκι στις 11:30 π.μ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια