ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κατάθεση Αναφοράς και δήλωση από τον Θάνο Μωραΐτη για την κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ Αγρινίου

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μωραΐτης ζητά απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά κι ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την παραμονή και τον εκσυγχρονισμό του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ Αγρινίου με διαχείριση όλου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως και τη δημιουργία νέων τομέων ΕΚΑΒ στα ήδη υπάρχοντα -υποστελεχωμένα- Κέντρα Υγείας του Νομού. 

Στην επιστολή, το Σωματείο διαμαρτύρεται για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης «να μεταφέρει το τηλεφωνικό κέντρο του ήδη υποστελεχωμένου ΕΚΑΒ Αγρινίου στο παράρτημα της Πάτρας». Όπως τονίζει, «αυτό σημαίνει ότι «οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, αν παραστεί ανάγκη, θα τηλεφωνούν στο 166, το οποίο δε θα χτυπά πλέον στο Αγρίνιο, αλλά στο τηλεφωνικό κέντρο του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Πάτρας». Μάλιστα, επισημαίνει, ότι «το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας θα διαβιβάζει στο Αγρίνιο, ώστε το πλήρωμα και το ασθενοφόρο να μεταβούν στον τόπο του συμβάντος».

Υπογραμμίζει τα υπηρεσιακά προβλήματα που θα προκληθούν, καθώς οι συντονιστές της Πάτρας δε γνωρίζουν τον -τεράστιο σε έκταση και μορφολογικά ιδιαίτερο- Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον, αναφέρει την υποστελέχωση των διασωστών στον τομέα Αγρινίου, την ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού των ΕΚΑΒ, καθώς και τη μη- ένταξη μερικών κατηγοριών διασωστών στα βαρέα κι ανθυγιεινά. 

«Όταν χρειαστεί κάποιος πολίτης άμεση διακομιδή σε Νοσοκομείο, θα καλέσει στο 166, το οποίο θα είναι στην Πάτρα κι όχι στο Αγρίνιο, κι από Πάτρα θα διαβιβαστεί το αίτημα στο Αγρίνιο. Όσο ικανό κι αν είναι το προσωπικό, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να αποβεί και μοιραία», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης, προσθέτοντας ότι «η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πολύ μεγάλος σε έκταση Νομός, με μορφολογικές ιδιαιτερότητες, τις οποίες οι άνθρωποι της Πάτρας δε γνωρίζουν όπως οι ντόπιοι, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα».

«Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει υπηρεσιακό ζήτημα»,  όπως δήλωσε.

Κλείνοντας, ανέφερε πως «μόνη λύση είναι η πλήρης κι άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Αγρινίου και της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Νομού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η υπομονή των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Ο κορωνοϊός παρέλυσε τον τόπο, με το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων να έχει δώσει αυτά τα δύο χρόνια μια παραπάνω από ηρωική μάχη. 

Η πρωτοβάθμια υγεία, ξεχασμένη και αφημένη στην τύχη της. 

Κι, ενώ όλους αυτούς τους μήνες διεκδικούμε και πιέζουμε, μηδέν εις το πηλίκο.

Μέσα σε όλα αυτά, προστίθεται και η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Αγρινίου στην Πάτρα.

Αυτό σημαίνει πως, όταν χρειαστεί κάποιος πολίτης άμεση διακομιδή σε Νοσοκομείο, θα καλέσει στο 166, το οποίο θα είναι στην Πάτρα κι όχι στο Αγρίνιο, κι από Πάτρα θα διαβιβαστεί το αίτημα στο Αγρίνιο.

Όσο ικανό κι αν είναι το προσωπικό, αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να αποβεί και μοιραία. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας πολύ μεγάλος σε έκταση Νομός, με μορφολογικές ιδιαιτερότητες, τις οποίες οι άνθρωποι της Πάτρας δε γνωρίζουν όπως οι ντόπιοι, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, θα προκαλέσει υπηρεσιακό ζήτημα.

Μόνη λύση είναι η πλήρης κι άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Αγρινίου και της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Νομού. 

Φτάνει με την υποβάθμιση του τόπου μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια