ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Κοινό Δελτίο τύπου

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» «Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας» «Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας» από κοινού , σε απόλυτη σύμπνοια και έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους , και του κοινού πλαισίου αρχών που προασπίζουν, θα θέλαμε να πισημάνουμε και να καταγγείλουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζομένους και όχι μόνο του νομού Αιτ/νίας.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην μη ορθή και ξεπερασμένη λειτουργία της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06 νομού Αιτ/νίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή δυστυχώς λειτουργεί ως άλλοθι στις παράνομές και παράτυπες διοικητικές ενέργειες των δημοτικών αρχών. Μάλιστα πολλές φορές με οριακή πλειοψηφία «δικαιώνει» την εκάστοτε δημοτική αρχή, με τις πλειοψηφικές ψήφους των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και

ανατρέπει τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης ειδικά εάν αυτές δικαιώνουν εργαζομένους. Χρησιμοποιούν σαθρά, έωλα και μη νομικά επιχειρήματα, σκέψη, αλλά και παρωχημένη λογική και νοοτροπία κάθε φορά για να «ξεπεράσουν» τις πρόνοιες τις νομοθεσίας και να καταστρατηγήσουν τελικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών. Έχει καταντήσει η συγκεκριμένη επιτροπή από όργανο ελέγχου της νομιμότητας, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, όργανο

εξυπηρέτησης συμφερόντων και δει των δημοτικών αρχών, καταστρατηγώντας τα όποια δικαιώματα των «αντιπάλων». Δεν επιτελεί τον θεσμικό της ρόλο και έχει από πολλού απωλέσει την νομιμοποίησή της και το ρόλο που καλείτε εκ της νομοθεσίας να επιτελέσει.

Θέλοντας να υπερασπίσουμε και διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ του ν. Αιτ/νίας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να καταγγείλουμε και να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση την μη ορθή και ξεπερασμένη λειτουργία της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06 Αιτ/νίας.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε εκτός των άλλων σχετικό κοινό υπόμνημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της σύσκεψης φορέων, με το οποίο ζητούσαμε την κατάργηση της συγκεκριμένης επιτροπής και την λειτουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας εποπτείας των ΟΤΑ και του ελεγκτής νομιμότητας τόσο για την Αιτ/νία, όσο και συνολικά καθώς το νομοθετικό πλαίσιο γι΄ αυτό υπάρχει από το 2010.

Ζητάμε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε να γίνει επερώτηση στην βουλή για την ορθή ή όχι μέχρι τώρα λειτουργία της.

Εκ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, ομόφωνα

Οι Πρόεδροι

Κομματάς Ευθύμιος,  Μπαρμπετάκης Βασίλειος,  Νταουσάνη Βάσω

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια