ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Μεσολογγίου :Ολόκληρη η αλήθεια για το νερό και την κατάσταση στην δημοτική Επιχείρηση

 Η VOLTERA, πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε προχθές την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς,Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών. 

Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις η οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ είναι τραγική. Οι παλιές οφειλές στη ΔΕΗ και στη VOLTERA αγγίζουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αλήθεια είναι πως σήμερα η ΔΕΥΑΜ διαχειρίζεται ένα τεράστιο ύψος χρεών που κληρονόμησε, ένα τεράστιο ύψος ανεξόφλητων λογαριασμών από καταναλωτές της, ένα μεγάλο αριθμό παράνομων συνδέσεων και καταναλώσεων. Παλεύει να μείνει ζωντανή και την ίδια στιγμή καταφέρνει και με δικούς της πόρους ανταποκρίνεται σε δύσκολες απαιτήσεις όπως οι ανάγκες των πρόσφατων πλημμυρών με την καταστροφή του αγωγού της γέφυρας του Ευήνου και άλλα.

Παρ’ όλα αυτά η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ καθημερινά καταβάλλει στην VOLTERA, κατά μέσο όρο, το ποσό των 10.000€! Το τελευταίο τρίμηνο έχει καταθέσει το ποσό 437.000€ για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ποσό αυτό προστέθηκαν ακόμη 190.000 € τα οποία καταβλήθηκαν από τα ταμεία του Δήμου μας προχθές. 

Η πρόσφατη αύξηση του κόστους ενέργειας σε ποσοστά που αγγίζουν έως και το 150% των λογαριασμών μας εκτίναξε την όποια ισορροπία είχαμε επιτύχει με την Volterra. Και βέβαια το επιπρόσθετο αυτό κόστος της ενεργειακής κρίσης με απόφασή μας δεν το μετακυλήσαμε στους δημότες συμμεριζόμενοι ότι τα ίδια τα νοικοκυριά πλήττονται από ανάλογες αυξήσεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. 

Ως άμεσο μέσο διαχείρισης του οικονομικού αδιεξόδου αναλάβαμε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα αιτηθήκαμε την έγκριση εφαρμογής της νόμιμης διαδικασίας βεβαίωσης των οφειλών στη Δ.Ο.Υ., η οποία εγγυάται την αύξηση των εσόδων της από τις ανείσπρακτες οφειλές της, διαδικασία η οποία σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας από την πρώτη κιόλας ημέρα τρέξαμε το μόνο δυνατό σχεδιασμό για την αυτόνομη εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ, που δεν ήταν άλλο από την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε χώρο που βρήκαμε στην Κατοχή. Το μελετήσαμε και ετοιμάσαμε την υποβολή πρότασης για 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Ένα όραμα και μια δέσμευση του Δημάρχου, το οποίο θα γινόταν πράξη και θα έλυνε άπαξ δια παντός το θέμα της ενεργειακής επάρκειας της ΔΕΥΑΜ.  

Δυστυχώς όμως η αντιπολίτευση με την δημοτική πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ!!

Με αποκλειστική ευθύνη τους ο Δήμος μας απεμπόλησε μια ιστορική ευκαιρία να σώσει την ΔΕΥΑΜ με τις δικές του δυνάμεις. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι απέναντι στους συνδημότες μας και ειδικότερα σε όσους στερήθηκαν το νερό μετά την πρόσφατη διακοπή!

Υπό το άγχος της επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής δεν διστάζουν ορισμένοι της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν το συμφέρον του τόπου μας. Σήμερα η ΔΕΥΑΜ θα έφτιαχνε το δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο. Όπως κάνει και η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας και πολλές άλλες. Τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, αλλά η στάση ορισμένων δείχνει ότι ήσαν στρατευμένοι απέναντι στα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜ και του τόπου. 

Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη στη ΔΕΥΑΜ και μας παρέδωσαν άλλη μια καυτή πατάτα. Είναι αυτοί που φωνάζουν σήμερα για το νερό! Είναι αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται για τα ψέματα που γράφουν και λένε. Είναι αυτοί που αντί να σπέρνουν ασύστολα ψεύδη σε ένα τόσο σημαντικό θέμα θα ήταν φρονιμότερο να σωπαίνουν και ζητήσουν συγνώμη για τις λανθασμένες τους πολιτικές και τα χρέη που άφησαν που θα τους βαραίνουν για ΠΑΝΤΑ. 

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ είναι εκείνη που στα 2 χρόνια θητείας της κατέβαλλε τα περισσότερα χρήματα στον πάροχο VOLTERA από ποτέ! 

Δεν γνωρίζουν άραγε αυτοί που φωνάζουν και δήθεν ενδιαφέρονται ποιες είναι οι ταμειακές δυνατότητες του χρεωκοπημένου Δήμου, που μας παρέδωσαν; «Γεννάει» ο Δήμος μας λεφτά εν μέσω κορωνοϊού ή έχει χρήματα στο σεντούκι; Ζητούν με ανακοινώσεις τους Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί; 

Για να λάμψουν με την απουσία τους; Πόσα συμβούλια έχουμε κάνει για την ΔΕΥΑΜ; Πόσες φορές τα έχουμε πει; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; 

Και όταν τους καλούμε σε συμβούλια, όπως πρόσφατα για τα σκουπίδια, τότε εκεί στα δύσκολα και στις οδυνηρές αποφάσεις… ΑΠΕΧΟΥΝ! 

Όπως και από τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε. Για όλα αυτά σιωπή! Όπως και για το μεγάλο έργο της ύδρευσης που θα ανακουφίσει τη ΔΕΥΑΜ σε τεράστιο βαθμό από τις διαρροές του δικτύου. Σιωπή! 

Υποδαυλίζουν ακόμη και τον έλεγχο των παράνομων συνδέσεων; Σηκώνουν την κατακραυγή, συντάσσονται με τους παράνομους. 

Στο βαρέλι δίχως πάτο που παραλάβαμε, εμείς δουλεύουμε ακατάπαυστα και βάζουμε τάξη και νοικοκυριό ώστε τα χρήματα των δημοτών να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Προς δική τους απογοήτευση. 

Αδιάφορο. Οι δημότες κρίνουν και κατανοούν και στο τέλος της θητείας θα μας δικαιώσουν.

    Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια