ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Συλλαλητήριο για τα προβλήματα στην δημόσια υγεία(φωτο)


Με αφορμή την συμπλήρωση 2 χρόνων από την έναρξη της πανδημίας τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας , Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης διοργάνωσαν συλλαλητήρια σήμερα Σάββατο 26-2-2022.

Με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών ,στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, για τα προβλήματα στις δημόσιες δομές υγείας την περιοχής.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο μείζον θέμα με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για αίμα.

Επίσης από τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Αγρινίου Γιώργο Ντουντούμη που ήταν ο κεντρικός ομιλητής,έγινε αναφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταδικάζει και είναι αντίθετο στην οποιαδήποτε μορφή βίας με θύματα ανθρώπους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βασίλης Καλαντζής μέλος Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α.Α ,

ο Δάνος Καπλανίδης μέλος επιτροπής Αγώνα Υγείας Παναιτωλίου,

η Γεωργία Μυλωνά ,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτ/νιας 

και ο πρόεδρος της Ο.Α.Σ Αιτ/νιας Σπύρος Κοτοπούλης.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

 Το κοινό κάλεσμα αναφέρει:

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επιβίωσή τους. Απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, στους πολιτιστικούς και αθλητικού συλλόγους, σε κάθε μαζικό φορέα για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Τώρα είναι η ώρα οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στις 26 Φλεβάρη 2022 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.000 νεκρούς από την πανδημία, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όταν σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες.

Τα νοσοκομεία στις πόλεις μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους. . Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας.

Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

Διεκδικούμε:

• Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο.

• Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.

• Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

• Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου.

• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταυτόχρονα παλεύουμε:

• Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Κανείς δε θα μας τα χαρίσει όλα τα παραπάνω.

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε κάθε πόλη να συνεδριάσουν άμεσα και να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να ξεδιπλώσουν ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού. Να οργανώσουν αγωνιστικές τοπικές διαμαρτυρίες με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Πρώτος σταθμός της δράσης μας τα συλλαλητήρια το Σάββατο 26 Φλεβάρη και ώρα 11:30πμ στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο

Δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πόλη.

Στηρίζουμε την πανοικοδομική απεργία στις 16 Μάρτη .

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.



























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια