ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Ξεκίνησε δυναμικά η νέα αιμοδοτική χρονιά(φωτο)


Με επιτυχία αλλά και μεγάλη προσέλευση αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Α Αγρινίου με την υποστήριξη του νοσοκομείου Αγρινίου.
Παράλληλα έγινε και η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του συλλόγου για την νέα αιμοδοτική χρονιά.


Όπως ανέφερε στο Νότη Ρεντίφη η πρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Αβράμπου ,η πρώτη αιμοδοσία για το 2022 έγινε απόγευμα καθώς στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου πλέον αιμοληψίες γίνονται μόνο πρωινές ώρες από 08:00-13:00 και έχουν σταματήσει οι απογευματινές λόγω έλλειψης προσωπικού.


Μάλιστα η κα.Αβράμπου επισήμανε ότι για να πραγματοποιηθεί η χθεσινή αιμοδοσία χρειάστηκε η συνδρομή νοσηλεύτριας από την νοσηλευτική μονάδα Μεσολογγίου.

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο (εν'μέσω πανδημίας) για τον θεσμό της αιμοδοσίας, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και έχουν μειωθεί οι αιμοδότες είτε από φόβο είτε από νόσηση  με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος (και)στο νοσοκομείο Αγρινίου,με το φαινόμενο να είναι παγκόσμιο.

Κλείνοντας τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι αιμοδοσίες είτε πρωί είτε απόγευμα, έστω και δύσκολα ,και ευελπιστεί να βρεθεί σύντομα λύση με τις ελλείψεις στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου και να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια