ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη Κ.Καραγκούνη στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης στις πληγείσες, από την καταστροφική και πρωτοφανή κακοκαιρία στις αρχές του Δεκεμβρίου, περιοχές της Μακρυνείας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε τα χωριά Άνω Μακρυνού, Μεσάριστα και Άνω Κεράσοβο όπου παρουσία των Προέδρων των τοπικών αυτών κοινοτήτων, του κ. Βασίλειου Γαλατσίδα, του κ. Κωνσταντίνου Δασκαλή, του κ. Νικόλαου Σιάσου και πολλών κατοίκων, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής και ενημερώθηκε πλήρως για τις δύσκολες συνθήκες, κατάλοιπα της θεομηνίας. Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημίες σε οικίες και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η μετάβαση των κτηνοτρόφων και λοιπών επαγγελματιών στις εργασίες τους.

Οι Πρόεδροι των ως άνω κοινοτήτων, ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι βρίσκονται σε επικοινωνία τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια, σχετικά με την πρόοδο της καταγραφής των ζημιών και την αποκατάσταση αυτών. Αναμένεται η εκτίμηση του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, κ. Ευθύμιου Λέκκα, για το πρωτοφανές γεωλογικό αυτό φαινόμενο προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για την αποκατάσταση.

Εν συνεχεία, ο κ. Καραγκούνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, κατά την οποία τον ενημέρωσε πλήρως για την δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει στην περιοχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι εξαιτίας των κατολισθήσεων και καθιζήσεων του παράξενου αυτού γεωλογικού φαινομένου. Συμφωνήθηκε δε, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο κ. Λέκκας να μεταβεί εκ νέου στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και να προχωρήσει το σχέδιο αποκατάστασης. Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λέκκα για την κατανόηση του προβλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια