ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σε τροχιά υλοποίησης το «Open Mall» Αμφιλοχίας

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών της πόλης μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, η εκδήλωση προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αμφιλοχίας, που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με τον Δήμο Αμφιλοχίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Αμφιλοχίας.

Με την χθεσινή παρουσίαση ξεκινά επισήμως η πρώτη φάση υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ή «Open Mall» Αμφιλοχίας, έργο που θα αναβαθμίσει και θα επαναχαράξει την εμπορική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσω στοχευμένων αισθητικών και λειτουργικών παρεμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται παρεμβάσεις στις οδούς ήπιας κυκλοφορίας Θ. Χαβίνη και Β. Καραπάνου, όπως τοποθέτηση ομοιόμορφων κυβόλιθων, αντικατάσταση του φωτισμού, εγκατάσταση κλιματιζόμενης στάσης, τοποθέτηση γλαστρών μπροστά από τα καταστήματα και κατασκευές που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες.

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να προσφέρουν αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης, μέσω της δημιουργίας ενιαίας εμπορικής ταυτότητας, αύξηση της επισκεψιμότητας και της απασχόλησης και ανάδειξης των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων της πόλης.

Την βεβαιότητά του ότι το ξεκίνημα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου θα προσφέρει «όραμα και προοπτική» στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και θα αποτελέσει «την κατάλληλη ώθηση ώστε αυτός να επιστρέψει δυναμικά και να ξεπεράσει το επίπεδο που βρισκόταν πριν την έναρξη της πανδημίας», εξέφρασε από το βήμα ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αμφιλοχίας Απόστολο Αυγερινό για τη συνεργασία και τη στήριξή τους για την υλοποίηση του έργου.

Την εκδήλωση προλόγισε ως συνδιοργανωτής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο οποίος χαρακτήρισε το «Open Mall» ως έργο «εμβληματικού χαρακτήρα» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αμφιλοχίας Απόστολος Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κώστας Ναστούλης, πλήθος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της πόλης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η παρουσίαση και τεχνική περιγραφή του προγράμματος έγινε από τους κ.κ. Βασίλειο Μπλέσιο και Άλκη Κυριάκου από την εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης «Lever A.E.» που έχει αναλάβει τις εργασίες συντονισμού και παρακολούθησης του έργου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Ρόμπολας, υπεύθυνος του έργου «Open Mall Αμφιλοχίας» για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια