ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δράση καθαρισμού των Save your Hood στην τεχνητή λίμνη Στράτου

 

Με σύνθημα το «Αγάπησε, Φρόντισε, Προστάτεψε την Γειτονιά σου» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood Greece διοργανώνει 4 υπερδράσεις καθαρισμών σε 4 διαφορετικούς υγροτόπους. 

Την προσεχή Κυριακή 6/2/2022 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα συναντιούνται με σκοπό να απομακρύνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων τα οποία βαρύνουν προστατευόμενες περιοχές και πολύτιμα οικοσυστήματα. 

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί στην Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου (Natura 2000 GR1220005) από την ομάδα Save Your Hood Τhermaikos, τον Μ

3 ακόμα δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Σέρρες:

Στην Αιτωλοακαρνανία, η ομάδα εθελοντών Save Your Hood Agrinio μαζί με τοπικές εθελοντικές ομάδες θα αναλάβουν δράση στην Λίμνη Στράτου που αποτελεί παράδειγμα τεχνητής λίμνης με πλούσια υδρόβια ορνιθοπανίδα. ‘Ωρα έναρξης: 11:30 και σημείο συνάντησης στην Γέφυρα Ματσουκίου.  

Το Save Your Hood έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 δράσεις σε υγροτόπους συλλέγοντας χιλιάδες λίτρα απορριμμάτων, στην διάρκεια των οποίων δρούμε πάντα χειρωνακτικά και με πολλή μεγάλη προσοχή και συνείδηση των χώρων που επεμβαίνουμε ώστε να προκαλείται η μικρότερη δυνατή όχληση. Είμαστε πάντα σε επικοινωνία με τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών (όταν υπάρχουν) και τους οικείους δήμους ώστε να γίνεται έγκαιρα και ορθά η αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων. 

Για την συμμετοχή στις δράσεις μας, οι εθελοντές χρειάζονται μόνο να έχουν ανθεκτικά γάντια εργασίας, κατάλληλα ρούχα και νερό- ιδανικά σε μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων. Στις δράσεις τηρούνται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας ενάντια στην Covid19.

Δείτε περισσότερα για τις υπερδράσεις εδώ: https://fb.watch/aXsS1UHlky/ 

αλλά και όλες τις δράσεις του Save Your Hood σε εβδομαδιαία βάση εδώ: https://www.facebook.com/groups/saveyourhood/

https://saveyourhood.gr/

@Saveyourhood_gr 

ή επικοινωνήστε στο saveyourhood.gr@gmail.com 

 Ευχαριστούμε για την ανάγνωση! Σας περιμένουμε στις δράσεις μας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια