ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θα γέμιζαν την αγορά με πλαστά 2ευρα από την Κίνα

Σημαντική ποσότητα με πλαστά κέρματα των 2 ευρώ κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για φορτίο, το οποίο αποτελεί μέρος πολύ μεγαλύτερης ποσότητας παραχαραγμένων νομισμάτων, που προσπάθησε να διακινήσει, μέσω της Ελλάδας, μεγάλο διεθνές κύκλωμα παραχαρακτών.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους ανάλυσης κινδύνου, εντόπισαν στον Πειραιά και επέλεξαν για έλεγχο κοντέινερ, που προερχόταν από την Κίνα, με δηλωμένο φορτίο, ρολόγια, κοσμήματα, ρούχα και είδη συσκευασίας.

Μέσα σε αυτό βρήκαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα σε αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας 41.450 κέρματα των 2 ευρώ, συνολικής αναγραφόμενης αξίας 82.900 ευρώ, τα οποία προορίζονταν να κυκλοφορήσουν στην ελληνική και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από προανάκριση, οι αρχές συνέλαβαν ένα άτομο κινεζικής καταγωγής, που διαθέτει επιχείρηση εισαγωγών και εμπορίας στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι, στην αρχή, ο συλληφθείς αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή, στη συνέχεια, η ανάκριση οδήγησε τους τελωνειακούς, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, επίσης κινεζικής καταγωγής.

Ο δεύτερος συλληφθείς διατηρεί υπόγεια αποθήκη, στην οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 21 κιβώτια με ταινίες συσκευασίες, ίδια με αυτά, που είχαν κατασχεθεί την προηγούμενη μέρα, και δύο μεταλλικά δοχεία με ένα κιλό κρυσταλλικής σκόνης, επιμελώς κρυμμένα. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών, Lucky, εντόπισε ουσίες στη σκόνη, γι’ αυτό και τα δύο δοχεία απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση.

Οι έρευνες για τα πλαστά κέρματα των 2 ευρώ συνεχίζονται και για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων, σε συνεργασία πλέον και με τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.

πηγή:aftodioikisi.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια